Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επιτυχία του φορολογικού νομοσχεδίου του Trump θα επηρεάσει την στρατηγική του Buffett στις μετοχές

Η επιτυχία του φορολογικού νομοσχεδίου του Trump θα επηρεάσει την στρατηγική του Buffett στις μετοχές
Ο Buffett είχε πει στην ετήσια συνάντηση της Berkshire στη Νεμπράσκα στις 6 Μαΐου 2017, ότι θα προτιμούσε να έχει απώλειες παρά κέρδη με τόσο ψηλό συντελεστή φορολογίας
Ο Warren Buffett παρακολουθεί στενά αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα μπορέσει να μειώσει τους εταιρικούς φόρους, σε μία από τις σπάνιες φορές, που ο δισεκατομμυριούχος κοιτάζει προς την Ουάσινγκτον, για να αποφασίσει ποιες μετοχές να αγοράσει και ποιες να πουλήσει.
"Είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη Berkshire", δήλωσε ο Buffett, πρόεδρος της Berkshire Hathaway, σε συνέντευξη την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στην τηλεόραση CNBC.
Ο Buffett κανονικά αγοράζει μετοχές μακροπρόθεσμα με λιγότερη εστίαση στα φορολογικά ζητήματα.
Αλλά όταν ρωτήθηκε τι σκέφτεται για τους φόρους, είπε "σκέφτομαι πολλά γι αυτούς τώρα".
"Έχουμε σχεδιάσει δράσεις και για τις δύο πλευρές ", αναφερόμενος στη λήψη κερδών ή στην πραγματοποίηση ζημιών.
Η Berkshire δήλωσε ότι στη λήξη του Ιουνίου 2017 είχε επενδύσεις σε μετοχές ύψους 135 δισ. δολαρίων, τις οποίες ο Buffett ελέγχει κυρίως και διατηρεί μακροπρόθεσμα.
Ο όμιλος έχει τεράστια κέρδη από μεγάλες επενδύσεις όπως στην American Express, την Coca-Cola και τη Wells Fargo.
Ο Buffett είχε πει στην ετήσια συνάντηση της Berkshire στη Νεμπράσκα στις 6 Μαΐου 2017, ότι θα προτιμούσε να έχει απώλειες παρά κέρδη με τόσο ψηλό συντελεστή φορολογίας.
Αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή στρατηγική τώρα, αν ο Trump και πολλοί Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου καταφέρουν να μειώσουν το ανώτατο φορολογικό συντελεστή στο 20% από 35%.
Ο Buffett εξήγησε ότι «αισθάνεται κάπως ανόητος» καθώς για κέρδος 1 δισ. δολάρια πληρώνει 350 εκατ. δολάρια σε φόρους και περιμένει το Κογκρέσο να μειώσει το συντελεστή και επομένως τους φόρους του.
Υποστήριξε επίσης ότι κι άλλοι επενδυτές που διαχειρίζονται "εκατοντάδες δισεκατομμύρια" δολάρια πιθανών κερδών ίσως σκέφτονται το ίδιο πράγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης