Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει την πρώτη έκδοση καλυμμένου ομολόγου μετά το 2014

Bloomberg: Η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει την πρώτη έκδοση καλυμμένου ομολόγου μετά το 2014
Το αδιέξοδο με το ΔΝΤ επέφερε την εξάρτηση των τραπεζών από τα κεφάλαια του ELA, σχολιάζει το Bloomberg
Την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει σε έκδοση τριετούς καλυμμένου ομολόγου με κυμαινόμενο ύψος από 300 έως 500 ευρώ σχολιάζει το Bloomberg.
«Η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει την πρώτη πώληση ομολόγων από ελληνική τράπεζα μετά το 2014, πριν το αδιέξοδο με τους διεθνείς δανειστές πλήξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Επισημαίνεται ότι η Εθνική εξουσιοδότησε την Bank of America Merrill Lynch, την Deutsche Bank, την Goldman Sachs, την HSBC, τη Natwest και την UBS να οργανώσουν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές, ξεκινώντας από σήμερα (3/10/2017).
Το ομολογιακό δάνειο αναμένεται να έχει τριετή διάρκεια και να λάβει την πιστοληπτική ικανότητα B και B3 από την Fitch και την Moody's αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η επανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές ομολόγων είναι ένα βασικό βήμα για τις ελληνικές τράπεζες καθώς περιορίζουν την εξάρτηση τους από τον ELA.
Το πρόγραμμα έχει κρατήσει στη ζωή το χρηματοπιστωτικό σύστημα μετά το 2015, όταν η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση συγκρούστηκε με τους δανειστές μεταξύ των οποίων το ΔΝΤ σχετικά με τους όρους προγράμματος» επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα.
«Πιθανόν δεν είναι το κατάλληλο timing με την αξιολόγηση του ΔΝΤ να μην έχει τελειώσει, αλλά ίσως προετοιμάζονται για την έκδοση μόλις ολοκληρωθεί» είπε ο Otto Dichtl της Stifel Nicolaus Europe.
Η Εθνική Τράπεζα ακολουθεί την επιστροφή της χώρας στις αγορές ομολόγων έπειτα από τρία χρόνια, όταν άντλησε 3 δισ. ευρώ στις 25 Ιουλίου.
Επί του παρόντος, μόνο οι κρατικοί οργανισμού, όπως η Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα ήταν οι μοναδικοί αγοραστές των ελληνικών καλυμμένων ομολόγων περιλαμβανομένων των ομολόγων που εκδόθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης