Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη και επίπεδα ρεκόρ στη Wall Street, εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ 3μηνου 2017

Κέρδη και επίπεδα ρεκόρ στη Wall Street, εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ 3μηνου 2017
Τα κέρδη γ’ τριμήνου 2017 για τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 6,2%
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (3/10/2017) η Wall Street, μία ημέρα αφότου και οι τρεις κύριοι δείκτες ανήλθαν σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στην επικείμενη περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,10%, στις 22.580,86 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,06% και κινείτο στις 2.530,68 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,13% υψηλότερα, στις 6.524,94 μονάδες.
Τα κέρδη γ’ τριμήνου 2017 για τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 6,2%, σύμφωνα με έρευνα της Thomson Reuters, μετά την καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση κατά 12,3% του β’ τριμήνου.



Οι αμερικανικές ξεκίνησαν το δ’ τρίμηνο με το… δεξί τη Δευτέρα (2/10), στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2004, σε μια νέα ένδειξη ότι οι τυφώνες Harvey και Irma δεν πρόκειται να έχουν σημαντική επίδραση στο αμερικανικό ΑΕΠ κατά το γ’ τρίμηνο 2017.
Ξεχωριστά χθεσινά στοιχεία έδειξαν ότι ανέκαμψαν οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2017, μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης, καταγράφοντας αύξηση κατά 0,5%, στο 1,21 τρισ. δολ.
Τα δεδομένα αυτά ενίσχυσαν την άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα μπορούσε να προβεί εντός του 2017 σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων.
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης την πρόοδο που σημειώνεται ως προς τη φορολογική μεταρρύθμιση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, που προτείνει τη μείωση του εταιρικού φόρου στο 20%, από το τρέχον 35%.
O δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett υποστήριξε σήμερα πως οι τρέχουσες μετοχικές αποτιμήσεις είναι φυσιολογικές, καθώς οι αγορές λειτουργούν σε ένα καθεστώς εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων, ενώ χαρακτήρισε τα επιτόκια ως ένα «δυναμικό παράγοντα» ο οποίος κινεί τις αποτιμήσεις.
Η Fed έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος, με τους επενδυτές να αναμένουν ευρέως και μια τρίτη αύξηση τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν με επιφυλακή τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό πεδίο, μετά και τις νέες απειλές της Βόρειας Κορέας κατά της Ιαπωνίας, με αφορμή την έκκληση του Τόκιο για μεγαλύτερη πίεση απέναντι στην Πιονγιάνγκ, τονίζοντας ότι θα δημιουργήσει «πυρηνικά σύννεφα» πάνω από τη γειτονική χώρα.
«Η αύξηση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο αποτελεί μία πράξη αυτοκτονίας που θα δημιουργήσει πυρηνικά σύννεφα στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA.
Χθες, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι δεν είναι ώρα τώρα για συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι οι μόνες συζητήσεις που έλαβαν χώρα αφορούσαν τον επαναπατρισμό κρατούμενων Αμερικάνων.
Εν τω μεταξύ, απαντήσεις περιμένουν οι επενδυτές αναφορικά και με την ένοπλη επίθεση σε συναυλία στο Λας Βέγκας, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 59 άνθρωποι και η οποία δεν δείχνει να είχε σχέση με την τρομοκρατία.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο υποχωρεί σήμερα οριακά, εν μέσω των ανησυχιών ότι το πρόβλημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς ενδέχεται να μην εξαλειφθεί σύντομα.
Περί τις 16:46, το αργό υποχωρούσε οριακά στα 50,4 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,1% χαμηλότερα, στα 56 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης