Τελευταία Νέα
Διεθνή

Warren Buffett: Φυσιολογικές οι αποτιμήσεις μετοχών με δεδομένα τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια

Warren Buffett: Φυσιολογικές οι αποτιμήσεις μετοχών με δεδομένα τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια
Η Berkshire αναμένει τις αποφάσεις για το νέο φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ πριν προχωρήσει σε πωλήσεις μετοχών
Ως φυσιολογικές θεωρεί τις τρέχουσες μετοχικές αποτιμήσεις, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett, καθώς οι αγορές λειτουργούν σε ένα καθεστώς εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων.
Μιλώντας στην εκπομπή του CNBC, Squawk Box, ο Buffett υποστήριξε ότι «είναι λογικές οι αποτιμήσεις εάν εξετάσει κάποιος που βρίσκονται τα επιτόκια», ενώ χαρακτήρισε τα επιτόκια ως ένα «δυναμικό παράγοντα» ο οποίος κινεί τις αποτιμήσεις.
Πάντως ο ίδιος και η επενδυτική ομάδα της Berkshire δεν «κοιτάζουν» πώς κινείται το σύνολο της αγοράς αλλά μόνο οι μετοχές οι οποίες επιλέγουν να επενδύσουν.
«Δεν θυμάμαι ποτέ να έχουμε λάβει κάποια απόφαση (σ.σ.: για επένδυση) βασιζόμενοι στο τι πράττει η Fed», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, όμως, ο Buffett τόνισε ότι η Berkshire δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε πωλήσεις μετοχών μέχρι να ξεκαθαριστεί η νέα φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση Trump.
«Αυτή τη στιγμή απλά περιμένουμε, γιατί σε τρεις μήνες ίσως και σε λιγότερο θα ξέρουμε την απάντηση σε αυτό το ζήτημα.
Θα αισθανόμουν λίγο ανόητος εάν καταλάβαινα ότι για κέρδη ενός δισ. δολαρίων είχα πληρώσει φόρο 350 εκατ. δολάρια ενώ εάν περίμενα μερικούς μήνες θα μπορούσα να πληρώσω 250 εκατ. δολάρια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης