Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχυμένος παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 58,1 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Ενισχυμένος παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 58,1 μονάδες ο PMI
Η στελέχωση του κλάδο σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών
Σε θετικό έδαφος παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (2/10) στοιχεία της Markit, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί ανάπτυξης των τελευταίων εξίμισι ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 58,1 μονάδες, παραμένοντας κοντά στα υψηλά 79 μηνών στα οποία βρέθηκε τον Αύγουστο, και τις 58,2 μονάδες, ενώ παράλληλα ο μέσος όρος του γ' τριμήνου ανήλθε στις 57,4 μονάδες, η υψηλότερη τιμή από τις αρχές του 2011.
Οι νέες παραγγελίες στον κλάδο παρέμειναν ιδιαίτερα ενισχυμένες, βοηθώντας στην περαιτέρω αύξηση των νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες βρέθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 1997.
Η άνοδος στον τομέα της μεταποίησης παρέμεινε ισχυρή στην πλειοψηφία των χωρών της Ευρωζώνης, με τη Γερμανία να επιστρέφει στην κορυφή της σχετικής λίστας, αγγίζοντας υψηλά 77 μηνών, στις 60,6 μονάδες.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτάχυνση που καταγράφηκε στη Γαλλία και την Ελλάδα βοήθησαν στην άνοδο του PMI τους στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2011 και τον Ιούνιο του 2008 αντίστοιχα.
Ως εκ τούτου, οι προοπτικές για την ενιαία ζώνη του ευρών παρέμειναν ιδιαίτερα θετικές, με τον σχετικό δείκτη να βρίσκεται στο δεύτερο καλύτερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2012, παραμένοντας αρκετά κοντά στα υψηλά του προηγούμενου μήνα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης