Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Trump θα επισκεφτεί τον Νοέμβριο την Ασία - Στο επίκεντρο των συζητήσεων η Βόρεια Κορέα

Reuters: Ο Trump θα επισκεφτεί τον Νοέμβριο την Ασία - Στο επίκεντρο των συζητήσεων η Βόρεια Κορέα
Το ταξίδι θα διαρκέσει από τις 3 ως τις 14 Νοεμβρίου και τον Αμερικάνο πρόεδρο, D. Trump,  θα συνοδεύει και η σύζυγός του Melania
Ο αμερικανός πρόεδρος ,Donald Trump, θα επισκεφτεί την Ασία τον Νοέμβριο για πρώτη φορά από τη μέρα που έγινε πρόεδρος, ενώ η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Κίνα, το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες θα είναι οι σταθμοί του ταξιδιού του, όπως μεταδίδει το Reuters.
Όσο για το θέμα που θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις με τους ηγέτες των παραπάνω χωρών θα είναι η Βόρεια Κορέα.
Τον Αμερικάνο πρόεδρο θα συνοδεύει η σύζυγός του Melania και το ταξίδι θα διαρκέσει από τις 3 ως τις 14 Νοεμβρίου.
Μεταξύ άλλων ο Trump θα δώσει το παρών σε δύο συνόδους, στο φόρουμ για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας - Ειρηνικού και στον Οργανισμό για τις νοτιοανατολικές ασιατικές χώρες στις Φιλιππίνες.
Η παρουσία του στη σύνοδο της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων Μανίλα αποτελούσε ερωτηματικό μέχρι πρότινος, εξαιτίας της αντιαμερικάνικης ρητορικής που χρησιμοποιεί συχνά ο πρόεδρος Rodrigo Duterte.
Oι Ασιάτες ηγέτες που συνάντησαν τον Trump στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη βοήθησαν να πειστεί να παρευρεθεί στις συνόδους με σημαντικούς συμμάχους από την ήπειρό τους.
Χαιρετίστηκε επίσης η απόφαση του Trump να πάει στη Μανίλα, όπου ο πρόεδρος Rodrigo Duterte ανυπομονεί να συναντηθεί μαζί του.
Με αυτόν τον τρόπο ο Trump διασφαλίζει ότι η ασιατική πολιτική δεν έχει να κάνει μόνο με τη Βόρεια Κορέα, αλλά με όλη τη νοτιοανατολική Ασία.
Επίσης η απόφαση του Trump να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία των χωρών του Ειρηνικού, είχε δημιουργήσει ερωτηματικά για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησής του στην περιοχή, αλλά αυτό το ταξίδι του διαλύει τις αμφιβολίες.
Ο Trump που έχει επιδοθεί σε έναν πόλεμο δηλώσεων με τη Βόρεια Κορέα, θα έχει από την πλευρά του την ευκαιρία να εντείνει μαζί με τους Ασιάτες την προσπάθεια για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκγιάνγκ.
O Trump χαρακτήρισε τον Kim για άνθρωπο των πυραύλων σε αποστολή αυτοκτονίας για τις βαλλιστικές και πυρηνικές δοκιμές που έχει κάνει και προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι θα τη βρει συμφορά, αν συνεχίσει να απειλεί τις ΗΠΑ.
O Kim χαρακτήρισε από την πλευρά του τον Αμερικάνο πρόεδρο σαν ψυχικά διαταραγμένο.
"Οι δεσμεύσεις του προέδρου θα ενδυναμώσουν τη διεθνή προσπάθεια για την αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας" ανακοίνωσε, εξάλλου, ο Λευκός Οίκος.
Με την επίσκεψη στην Κίνα, ο Trump ανταποδίδει το ταξίδι που είχε κάνει ο πρόεδρος Xi στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2017.
Παρά το γεγονός ότι η Κίνα δεν έχει ασκήσει τις πιέσεις που θα ήθελαν οι ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα, ο Trump θα ευχαριστήσει τον Κινέζο ομόλογό του για την προσπάθεια.
"Ευχαριστώ την Κίνα που διέκοψε όλους τους τραπεζικούς δεσμούς της με τη Βόρεια Κορέα, κάτι που θα ήταν αδιανόητο πριν μερικούς μήνες και θα εκφράσω και προσωπικά τις ευχαριστίες μου στον πρόεδρο Xi" ανέφερε ο Trump σε συνέντευξη τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy.
Tην ίδια στιγμή η ομάδα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ αναθεωρεί τη στρατηγική της απέναντι στην Κίνα, αναζητώντας τρόπους για να αντιμετωπίσει τις εμπορικές πρακτικές της.
Οι Αμερικάνοι θεωρούν επίσης ότι κινέζικες οντότητες ήταν πίσω από την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και κυβερνοεπιθέσεων και εξετάζουν πώς θα το χειριστούν και αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης