Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt (ΕΕ): H Ευρωζώνη χρειάζεται έναν υπουργό Οικονομικών - Χάσιμο χρόνου το Brexit

Verhofstadt (ΕΕ): H Ευρωζώνη χρειάζεται έναν υπουργό Οικονομικών - Χάσιμο χρόνου το Brexit
Η βρετανική κυβέρνηση δεν πρέπει να αγνοήσει το 48% που ψήφισε για να παραμείνει στην ΕΕ, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής για το Brexit στο Ευρωκοινοβούλιο
Η Ευρωζώνη χρειάζεται ένα υπουργείο Οικονομικών και έναν υπουργό Οικονομικών, δήλωσε σήμερα (28/9/2017) ο επικεφαλής διαπραγματευτής για το Brexit στο Ευρωκοινοβούλιο, Guy Verhofstadt, προσθέτοντας ότι το νομισματικό μπλοκ έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση με δημοσιονομική ικανότητα.
Σε μια ομιλία προς τους φοιτητές της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, ο Verhofstadt δήλωσε πως πρέπει να υπάρξει μια συλλογική λύση για τη διατήρηση των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.
Ο ίδιος χαρακτήρισε το Brexit πολύ αρνητικό και χάσιμο χρόνου και ενέργειας, ενώ τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν πρέπει να αγνοήσει το 48% που ψήφισε για να παραμείνει στην ΕΕ.
Ο Verhofstadt αστειεύτηκε μάλιστα εις βάρος της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, σχολιάζοντας ότι έδωσε την ομιλία της για το Brexit στη Φλωρεντία, επειδή γνώριζε την πολιτική της πόλης για την προδοσία τον 15ο αιώνα.
«Πισωμαχαιρώματα, προδοσία, ευγενείς οικογένειες που αγωνίζονται για την εξουσία...
Είναι ένα περιβάλλον που γνωρίζει αρκετά καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής για το Brexit τόνισε ότι η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει το μπλοκ ήταν αποτυχία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΕΕ θα μπορέσει να πετύχει μια συμφωνία απόσυρσης με τη Βρετανία.
Ο ίδιος τόνισε ότι η μόνη θετική έκβαση από το Brexit είναι η αλλαγή κλίματος που έχει καταγραφεί στην ΕΕ έπειτα από τη ψήφο των Βρετανών να αποχωρήσουν από το μπλοκ τον Ιούνιο του 2016 και τώρα πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες δεν επιθυμούν τη διάλυση της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης