Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lautenschlaeger (ΕΚΤ): Η φερεγγυότητα των τραπεζών πρέπει να επαναπροσδιοριστεί

Lautenschlaeger (ΕΚΤ): Η φερεγγυότητα των τραπεζών πρέπει να επαναπροσδιοριστεί
Οι κανόνες ενδέχεται να χρειάζονται μια ενημέρωση που θα τους ευθυγράμμιζε με το νέο ευρωπαϊκό καθεστώς περί εκκαθαρίσεων, δήλωσε η αξιωματούχος της ΕΚΤ 
Ο ορισμός του πότε μια τράπεζα είναι φερέγγυα και πότε μπορεί να λάβει κρατική βοήθεια πρέπει να επαναπροσδιοριστεί, δήλωσε σήμερα (28/9/2017), η Sabine Lautenschlaeger, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), σε συνέδριο στη Βιέννη.
«Αυτοί οι κανόνες για την παροχή βοήθειας ενδέχεται να χρειάζονται μια ενημέρωση που θα τους ευθυγράμμιζε με το νέο ευρωπαϊκό καθεστώς περί εκκαθαρίσεων», δήλωσε η Lautenschlaeger.
«Πρέπει να καταλήξουμε σε μια κοινή αντίληψη για το πώς να καθορίσουμε τη φερεγγυότητα, ιδίως την προοπτική της», πρόσθεσε.
Η ΕΚΤ και, σε μεγαλύτερο βαθμό, το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (SRB) έχουν δεχτεί κριτική από ορισμένους επενδυτές και πολιτικούς για τη διαχείριση τριών τραπεζικών καταρρεύσεων το περασμένο καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων δύο ιταλικών τραπεζών που διασώθηκαν εν μέρει από την κυβέρνησή τους.
Η Lautenschlaeger δήλωσε επίσης ότι υπήρξε κάποια συζήτηση σχετικά με το να επισπευστούν τα τραπεζικά stress tests του 2018, αλλά προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο.
Η ίδια δήλωσε ότι αναμένει την επίτευξη συμφωνίας για τη Βασιλεία ΙΙΙ μέχρι το τέλος του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης