Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump υποστηρίζει ότι το Facebook είναι… «αντι-Trump»

Ο Trump υποστηρίζει ότι το Facebook είναι… «αντι-Trump»
Ο Trump με τα σχόλια τους στόχευσε και σε πιο παραδοσιακά μέσα τα οποία χαρακτήρισε ως " fake news "
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τρούμπ, χαρακτήρισε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 το Facebook ως «αντι-Trump» και αμφισβήτησε το ρόλο του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, εν μέσω ερευνών για υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές και πιθανής συμπαιγνίας από τους συνεργάτες του Trump.
Η καινούργια αυτή άποψη του, εκφράστηκε ενώ ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων μαζικής προετοιμάζεται να παραδώσει 3.000 πολιτικές διαφημίσεις που πιθανόν προέρχονταν από τη Ρωσία και είχαν σκοπό να πλήξουν τις προεδρικές εκλογές το Νο΄λεμβριο του 2016..
Ο Trump με τα σχόλια τους στόχευσε και σε πιο παραδοσιακά μέσα, τα οποία χαρακτήρισε ως " fake news ".
"Το Facebook ήταν πάντα αντι-Trump. Τα δίκτυα ήταν πάντα αντι-Trump ", δήλωσε ο Trump στο Twitter, εξαπολύοντας την ίδια κατηγορία εναντίον των New York Times και της Washington Post. "Συμπαιγνία;"
Ο Αμερικανός εκπρόσωπος, Adam Schiff, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος είναι μεταξύ εκείνων που ερευνούν το ρόλο της Ρωσίας, δήλωσε ότι αναμένει τις διαφημίσεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα και υποστήριξε ότι θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν.
"Πρέπει να τις δούμε ... να αναγνωρίσουμε πόσο κυνική ήταν αυτή η προσπάθεια από το Κρεμλίνο, πώς επιδίωξαν απλώς να τονίσουν αυτές τις διαφορές... και να στρέψουν Αμερικανό εναντίον Αμερικανού", δήλωσε ο Schiff στο MSNBC..
"Έχω ανησυχίες για το πόσο καιρό χρειάστηκε στο Facebook να συνειδητοποιήσει ότι οι Ρώσοι διαφημίζονταν στο δίκτυό τους", δήλωσε ο Schiff στο MSNBC, προσθέτοντας ότι έχει μιλήσει αρκετές φορές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Mark Zuckerberg.
Το Facebook και άλλες εταιρείες τεχνολογίας υπόκεινται σε εντατικό έλεγχο εν μέσω των ερευνών.
Οι έλεγχοι, που διεξάγονται από διάφορες επιτροπές του Κογκρέσου μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχουν αμαυρώσει τη θητεία του Trump από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2017 και παρουσίασε την ατζέντα του, η οποία δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει κάποια σημαντική νομοθετική υποστήριξη.
Ο ίδιος ο Trump έχει εγκωμιάσει στο παρελθόν το Facebook και αναγνώρισε ότι τον βοήθησε να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.
Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας του δήλωσαν ότι δαπάνησαν περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις στο Facebook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης