Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Δεν αγοράζει μόνο από την Ευρωζώνη εταιρικά ομόλογα η ΕΚΤ

Bloomberg: Δεν αγοράζει μόνο από την Ευρωζώνη εταιρικά ομόλογα η ΕΚΤ
Ομόλογα επιχειρήσεων από ΗΠΑ, Ουκρανία και Ελβετία έχει αγοράσει η κεντρική τράπεζα 
Χρέος από εταιρείες που βρίσκονται εκτός Ευρωζώνης έχει συσσωρεύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) από τον Ιούνιο του 2016 που ξεκίνησε να αγοράζει εταιρικά ομόλογα, με στόχο να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ που αναλύθηκαν από το Bloomberg, τα ομόλογα που εκδίδονται από επιχειρήσεις εκτός της Ευρωζώνης ανέρχονται σε 71, αντιπροσωπεύοντας το 7% των 1.009 τίτλων που αγόρασε η ΕΚΤ από την έναρξη του προγράμματος αγοράς εταιρικού χρέους (CSPP).
Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει 33 τίτλους που εκδόθηκαν από ελβετικές εταιρείες, όπως η Nestle και η Novartis, και 24 ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου, που πωλήθηκαν από εταιρείες όπως η Unilever, η οποία εξέδωσε 11 από τα ομόλογα του χαρτοφυλακίου της ΕΚΤ.
Ορισμένοι από τους τίτλους που κατέχει η κεντρική τράπεζα έχουν εκδοθεί από εταιρείες που δεν είναι ευρωπαϊκές, όπως η Caterpillar, η Deere & Co., η Paccar και η Schlumberger από τις ΗΠΑ.


Αυτά τα ομόλογα είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα CSPP, παρά την αλλοδαπή προέλευσή τους, επειδή πωλούνται από οντότητες που είναι εγγεγραμμένες εντός του νομισματικού μπλοκ, όπως η John Deere Bank, η οποία έχει συσταθεί στο Λουξεμβούργο.
Προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις, το χρέος πρέπει επίσης να εκφράζεται σε ευρώ, να έχει διάρκεια ωρίμανσης μεγαλύτερη των έξι μηνών αλλά μικρότερη των 30 ετών και η απόδοσή του να είναι υψηλότερη του καταθετικού επιτοκίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης