Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Ο προϋπολογισμός του 2018 θα ενισχύσει την αξιοπιστία μας στην ΕΕ

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Ο προϋπολογισμός του 2018 θα ενισχύσει την αξιοπιστία μας στην ΕΕ
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας προβλέπει ότι το έλλειμμα θα μειωθεί φέτος κάτω από το όριο της ΕΕ, και συγκεκριμένα στο 2,9% 
Μειώσεις φόρων και δαπανών παρουσίασε σήμερα (27/9/2017) η γαλλική κυβέρνηση, στον πρώτο προϋπολογισμό της υπό τον πρόεδρο Emmanuel Macron, διαβεβαιώνοντας ότι θα αποκαταστήσει τη δημοσιονομική αξιοπιστία της Γαλλίας στην Ευρώπη.
Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Bruno Le Maire, δήλωσε ότι η Γαλλία πρέπει να επωφεληθεί της ευκαιρίας που παρουσιάζει η σταθερή ανάπτυξη, που αναμένεται να ανέλθει το 2018 στο 6ετές υψηλό του 1,7%, προκειμένου να ευθυγραμμίσει το δημόσιο έλλειμμα με τους κανόνες της ΕΕ, για πρώτη φορά από το 2007.
Ο υπουργός Οικονομικών προβλέπει ότι το έλλειμμα θα μειωθεί φέτος κάτω από το όριο της ΕΕ, που διαμορφώνεται στο 3% του ΑΕΠ, και συγκεκριμένα θα διαμορφωθεί στο 2,9% το 2017, πριν μειωθεί στο 2,6% το 2018.
Με δύο χρόνια κάτω από το κατώτατο όριο του 3%, ο Le Maire δήλωσε ότι η Γαλλία βρίσκεται σε τροχιά για να εξέλθει από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της ΕΕ, στην οποία βρίσκεται από το 2009.
Ο Macron πρέπει να δείξει ότι η Γαλλία είναι δημοσιονομικά υπεύθυνη, προκειμένου να πείσει το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να συσπειρωθούν πίσω από την προσπάθειά του να αναθεωρήσει την Ευρωζώνη, μια προσπάθεια που, όπως σχολιάζει το Reuters, περιπλέκεται από το εκλογικό αποτέλεσμα της Γερμανίας την Κυριακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης