Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει την κυβερνοεπίθεση από τους Anonymous

Reuters: Η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει την κυβερνοεπίθεση από τους Anonymous
Οι ισχυρισμοί ότι οι βάσεις δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν κλαπεί και διαρρεύσει είναι εντελώς αβάσιμες
Στη χθεσινή κυβερνοεπίθεση της ομάδας Anonymous, στα δεδομένα της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρεται με δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας το γεγονός πως η ΤτΕ υποστηρίζει πως η επίθεση δεν αφορούσε απόρρητα αρχεία.
Η Τράπεζα της Ελλάδας απέρριψε τους ισχυρισμούς της ομάδας Anonymous ότι έχει αποκτήσει πρόσβαση σε εμπιστευτικά εσωτερικά αρχεία, λέγοντας την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 ότι το υλικό ήταν ήδη διαθέσιμο προς το κοινό.
Οι Anonymous, προειδοποίησαν ότι απλώς δοκιμάζουν την ασφάλεια της τράπεζας.
Η ομάδα Anonymous Greece δημοσίευσε μία ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, υποστηρίζοντας ότι έκλεψε δεδομένα της τράπεζας και προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσει κι άλλη επίθεση τις επόμενες ημέρες.
Η Τράπεζα της Ελλάδος δήλωσε ότι η φερόμενη διαρροή περιείχε μόνο πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της.
"Οι ισχυρισμοί ότι οι βάσεις δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν κλαπεί και διαρρεύσει είναι εντελώς αβάσιμες", υποστήριξε με ανακοίνωσή της η τράπεζα.
Η ομάδα Anonymous, η οποία είχε επιτεθεί ξανά στην ΤτΕ τον Μάιο του 2017, όταν διέκοψε τη λειτουργία της ιστοσελίδας της, δήλωσε ότι η δράση της δεν θα σταματήσει εδώ.
"Η επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος ήταν μία δοκιμασία, όχι μία κανονική επίθεση.
Ήταν μια προειδοποίηση, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα", δήλωσαν οι Anonymous.
"Να μας φοβάστε γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημά σας. Τότε θα δούμε τι θα πείτε".
"Οι αποκαλύψεις 1.217 αρχείων, που περιέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα στοιχεία, δεν είναι τίποτα άλλο από πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας της τράπεζας", ανέφερε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι Anonymous ξεκίνησαν σαν ομάδα το 2003, υιοθετώντας τη μάσκα Guy Fawkes, εμπνευσμένη από την ταινία «V for Vendetta» ως σύμβολο των κυβερνοεπιθέσεων τους.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης