Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σε υψηλά 10 ετών σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο 2017

Ιταλία: Σε υψηλά 10 ετών σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο 2017
Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Istat ενισχύθηκε περαιτέρων, στις 108 μονάδες
Αξιοσημείωτη ήταν η άνοδος που κατέγραψε τόσο η καταναλωτική όσο και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο του 2017, συνεχίζοντας την θετική τάση που καταγράφεται στα σχετικά στοιχεία τους τελευταίους μήνες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά (27/9) στοιχεία της Istat, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σκαρφάλωσε στις 115,5 μονάδες, έναντι 111,2 μονάδων τον Αύγουστο, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις να ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 111,5 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Ιταλικής Στατιστικής Υπηρεσίας κατέγραψε περαιτέρω άνοδο, στις 108 μονάδες, έναντι 107,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι οι δείκτες βρέθηκαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Αύγουστο του 2007, πριν η χώρα πληγεί από την οικονομική κρίση.
Σε ότι αφορά τους υποδείκτες του καταναλωτικού κλάδου, σημειώθηκε σε όλους άνοδος, με εξαίρεση τον τομέα των υπηρεσιών, όπου οι ασθενέστερες μελλοντικές προσδοκίες περιόρισαν την ενίσχυσή του.
Σημειώνεται ότι κατά το τρέχον έτος, η ανάπτυξη στην Ιταλία έχει καταγράψει σημαντική επιτάχυνση, γεφυρώνοντας το χάσμα που είχε δημιουργηθεί με τις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης