Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johns Hopkins University: Με 2.275,78% «τρέχει» ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα

Johns Hopkins University: Με 2.275,78% «τρέχει» ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα
Πλέον το Bolivar δεν αξίζει τίποτα, και με την κατάρρευση του (στα 23.781,14 Bolivar η ισοτιμίαμε το δολάριο), η Βενεζουέλα γίνεται μάρτυρας του χειρότερου πληθωρισμού στον κόσμο
Το νόμισμα της Βενεζουέλας, το Bolivar, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση με έναν απίστευτο ρυθμό λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα.
Πλέον το Bolivar δεν αξίζει τίποτα, και με την κατάρρευση του (στα 23.781,14 Bolivar η ισοτιμίαμε το δολάριο), η Βενεζουέλα γίνεται μάρτυρας του χειρότερου πληθωρισμού στον κόσμο.
Καθώς το Bolivar κατέρρευσε ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε, η Banco Central de Venezuela (BCV) έγινε μια αναξιόπιστη πηγή στοιχείων για τον πληθωρισμό.
Πράγματι, από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2016, η  Banco Central de Venezuela δεν υπέβαλε στατιστικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Στη συνέχεια, η BCV τον Ιανουάριο του και ανακοίνωσε ένα ψευδές ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού για το τρίτο τρίμηνο του 2015.
Έτσι, τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανέφερε το BCV είναι σχεδόν δύο ετών.
Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins  άρχισε να ελέγχει τον πληθωρισμό της Βενεζουέλας από το 2013.
Η πιο σημαντική τιμή σε μια οικονομία είναι η συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ του τοπικού νομίσματος και του αποθεματικού νομίσματος παγκοσμίως δηλαδή του δολαρίου.
Όσο υπάρχει διαθέσιμη ενεργή μαύρη αγορά (διαβάθμιση: ελεύθερη αγορά) για το νόμισμα και υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τη μαύρη αγορά, οι μεταβολές στη συναλλαγματική ισοτιμία της μαύρης αγοράς μπορούν να μετατραπούν αξιόπιστα σε ακριβείς εκτιμήσεις των εθνικών ποσοστών πληθωρισμού.
Η οικονομική αρχή της ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης (PPP) επιτρέπει αυτή τη μετατροπή.
Υπολογίζοντας τον υποτιθέμενο ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώντας τις αλλαγές στην συναλλαγματική ισοτιμία Bolivar/δολαρίου σε ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού.
Το διάγραμμα που ακολουθεί δείχνει την πορεία του ετήσιου ρυθμού, ο οποίος έφτασε στο 2.432,94% (ετησίως) στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2017.
Επί του παρόντος, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της Βενεζουέλας είναι 2.275,78%, ο υψηλότερος στον κόσμο.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης