Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η πτώση των τεχνολογικών μετοχών προειδοποιεί για υποχώρηση της Wall Street

tags :
CNBC: Η πτώση των τεχνολογικών μετοχών προειδοποιεί για υποχώρηση της Wall Street
Όταν οι τεχνολογικές μετοχές υποχωρούν, είναι σχεδόν απίθανο να ενισχύεται ο S&P 500
Με τις τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης -συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών FANG- να πιέζουν την αγορά φέτος και να οδηγούν την απόδοση των hedge funds, το ερώτημα που προκύπτει είναι τι σημαίνει αυτό για τη Wall Street.
«Κάποιες μετοχές FANG όπως η Amazon και Google/Alphabet έχουν σημειώσει αδυναμία στο παρελθόν, αλλά συνήθως αυτό οφείλεται στην εταιρεία και όχι στην αγορά.
Τυπικά, Facebook και Netflix έχουν δείξει σταθερότητας» αναφέρει ο Fred Hickey της High Tech Strategist επισημαίνοντας όμως ότι κάτι έχει αλλάξει.
Ο ίδιος πιστεύει ότι δεν είναι απλώς τα νέα για τα θεμελιώδη μεγέθη που πιέζουν τον κλάδο, αλλά και η αντίδραση στην ανακοίνωση της Fed για μείωση του ισολογισμού της.
«Όταν τα QE ανακοινώθηκαν από τη Fed, οι μετοχές εκτοξεύθηκαν ανά τον κόσμο πριν αρχίσουν οι αγορές στην πραγματικότητα.
Μπορεί να δούμε να συμβαίνει το αντίθετο μετά την ανακοίνωση της ποσοτικής σύσφιξης (QT)» γράφει σε σχετική ανάλυση.
Τι σημαίνει αυτό για τον S&P 500;
Σε αυτό το ερώτημα απαντά το CNBC.
Mε βάση το εργαλείο Kensho το αμερικανικό δίκτυο μελέτησε τι συνέβη στην αγορά κατά την περίοδο που το Technology Select Sector SPDR Fund υποχώρησε κατά 5% ή περισσότερο σε ένα μήνα μετά την έναρξη της bull αγοράς.



Μετά τον Μάρτιο του 2009, ένας αδύναμος μήνας για τον τεχνολογικό τομέα είναι κακή είδηση για την αγορά, σύμφωνα με το Kensho.
Η μελέτη έδειξε ότι ο S&P 500 υποχώρησε 17 φορές από τις 18 που το fund υποχώρησε κατά 5% ή περισσότερο σε ένα μηνα.
Συμπέρασμα: όταν οι τεχνολογικές μετοχές υποχωρούν, είναι σχεδόν αδύνατον για τον S&P 500 να σημειώσει κέρδη σε αυτή τη bull αγορά χωρίς να συμμετέχουν κι αυτές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης