Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πιέσεις στον Schaeuble για να γίνει... πρόεδρος της Bundestag, λόγω AfD

Reuters: Πιέσεις στον Schaeuble για να γίνει... πρόεδρος της Bundestag, λόγω AfD
O Schaeuble έχει αρνηθεί να συζητήσει το μέλλον του μετά τις εκλογές
Έντονες πιέσεις από ανώτατους αξιωματούχους του συντηρητικού κόμματος ώστε να εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών και να γίνει πρόεδρος της γερμανικής βουλής, δέχεται ο Wolfgang Schaeuble.
Σύμφωνα με το Reuters στόχος είναι ο Schaeuble να σφραγίσει την εξουσία του στην επόμενη γερμανική βουλή, όπου πλέον θα βρίσκεται και το ακροδεξιό AfD.
Ο Schaeuble βρίσκεται στο ισχυρό υπουργείο Οικονομικών από το 2009, αλλά μετά τις γερμανικές εκλογές και το χαμηλό ποσοστό των συντηρητικών της Merkel έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες για το αν μπορεί να παραμείνει στο υπουργείο.
"Δεδομένης της νέας κατάστασης στο κοινοβούλιο, ο Wolfgang Schaeuble θα ήταν από κάθε άποψη το είδος της κοινοβουλευτικής εξουσίας που θα μας έκανε καλό στο Reichstag», δήλωσε στο Reuters ο Armin Schuster, ειδικός της εσωτερικής πολιτικής των Συντηρητικών.
Ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Συντηρητικών Χριστιανοδημοκρατών της Merkel (CDU) δήλωσε ότι o Schaeuble θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Βundestag: «Αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό - λόγω του AfD και του κλίματος στο κοινοβούλιο».
Από την πλευρά του, πάντως, ο Schaeuble έχει αρνηθεί να συζητήσει το μέλλον του μετά τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης