Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση May – Tusk στο Λονδίνο για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit

tags :
Συνάντηση May – Tusk στο Λονδίνο για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit
Αναμένεται η απάντηση της ΕΕ στην ομιλία της πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας
Συνάντηση με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May αναμένεται να έχει σήμερα στο Λονδίνο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τους, η οποία γίνεται σχεδόν ένα μήνα πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφασίσει για το εάν έχει γίνει επαρκής πρόοδος προκειμένου να αρχίσουν οι συζητήσεις για τις εμπορικές σχέσεις Μ. Βρετανίας και ΕΕ, αναμένεται να βρεθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει ζητήσει πιο ξεκάθαρες και λεπτομερείς απαντήσεις από τη βρετανική πλευρά για το τι θα συμβεί με τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στην Μ. Βρετανία, με τις οικονομικές υποχρεώσεις της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ μετά το «διαζύγιο» τους αλλά και με τα σύνορα με την Ιρλανδία.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση May – Tusk γίνεται ενώ αρχίζει και ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών στις Βρυξέλλες.
Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές θα απαντήσουν στην ομιλία της May, η οποία υποστήριξε ότι η Μεγάλη Βρετανία θέλει μια διετή μεταβατική περίοδο στις σχέσεις της με την ΕΕ και ότι θα τηρήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρώπη.
Ο David Davis, αρμόδιος Βρετανός υπουργός για το Brexit υποστήριξε ότι μετά την ομιλία της May, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης