Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baker (Stratfor): Πιθανό ένα άσχημο αποτέλεσμα από τα συνεχή λεκτικά πυρά ΗΠΑ, Β. Κορέας

tags :
Baker (Stratfor): Πιθανό ένα άσχημο αποτέλεσμα από τα συνεχή λεκτικά πυρά ΗΠΑ, Β. Κορέας
Ολοένα και περισσότεροι αναλυτές κάνουν λόγο για στρατιωτική σύγκρουση από «ατύχημα»
Ο πόλεμος δηλώσεων που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας θα μπορούσε να οδηγήσει την ευρύτερη περιοχή στο χείλος μιας σύγκρουσης από «ατύχημα».
Σε αυτή τη διαπίστωση συγκλίνουν ολοένα και περισσότεροι αναλυτές όπως μεταδίδει το CNN.
«Αν και καμία χώρα δεν κινείται προς την κατεύθυνση ενός πραγματικού πολέμου, οι στρατιωτικές επιδείξεις ισχύος που αναμειγνύονται με απειλές και με αντίποινα, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ένα άσχημο αποτέλεσμα.
«Οι Βορειοκορεάτες υποθέτουν ότι οι απειλές τους θα είναι ικανές να περιορίσουν τη δραστηριότητα των ΗΠΑ αλλά οι ΗΠΑ ενδεχομένως να σκέφτονται ακριβώς το ίδιο.
Έτσι καταλήγεις σε μια κατάσταση όπου οι προκλήσεις από τη μια πλευρά μπορούν να εκληφθούν από την άλλη ως μια πραγματική κίνηση προς τη διεξαγωγή πολέμου» υποστήριξε μιλώντας στο CNN ο αντιπρόεδρος στρατηγικής ανάλυσης της Stratfor, Rodger Baker.
Η τοποθέτηση αυτή έρχεται ύστερα από τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ri Yong Ho, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Trump κήρυξε τον πόλεμο στη Β. Κορέα, (κάτι που στη συνέχεια διέψευσε ο Λευκός Οίκος) και άρα η Β. Κορέα θα μπορούσε να καταρρίψει αμερικανικά αεροσκάφη που πετούν κοντά στην κορεατική χερσόνηο.
Σε αυτήν την ολοένα αυξανόμενη ένταση η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνδράμουν ώστε να μειωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
«Είναι πολύ πιθανό η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σε περαιτέρω προκλήσεις.
Είναι επιτακτικό, εμείς η Κορέα και οι ΗΠΑ μαζί να διαχειριστούμε την κατάσταση κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης ή οποιοδήποτε ενδεχόμενο στρατιωτικών συγκρούσεων που πολύ γρήγορα μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Kang Kyung wha.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης