Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας έληξε επίσημα

tags :
Spiegel: Η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας έληξε επίσημα
Σύμφωνα με την Επιτροπή, το 2017 και το 2018 η Ελλάδα θα μπορέσει να μείνει κάτω από το στόχο της ΕΕ για μέγιστο έλλειμμα 3%
Στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να θέσει τέλος στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος στην Ελλάδα αναφέρεται σε σημερινό (25 Σεπτεμβρίου 2017) η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel.
Οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της δραματικής χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε τέλος στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της Αθήνας.
Η απόφαση λήφθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, αναφέρει το δημοσίευμα.
"Μετά από πολλά χρόνια σοβαρών προκλήσεων, τα οικονομικά της Ελλάδας βρίσκονται τώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση", δήλωσε ο Εσθονός υπουργός Toomas Tοniste, ο σημερινός Πρόεδρος του Συμβουλίου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε την κίνηση.
Οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να παρουσιάζουν έλλειμμα λιγότερο από 3%.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εφάρμοσε τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος στην Ελλάδα το 2009.
Εκείνη την εποχή, η χώρα ανέφερε έλλειμμα στον προϋπολογισμό 15,1% του ΑΕΠ.
Μετά τις σκληρές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας που ζήτησαν οι εταίροι της ευρωζώνης σε αντάλλαγμα για το προγράμματα διάσωσης, η Αθήνα παρουσίασε πλεόνασμα 0,7% το 2016.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, το 2017 και το 2018 η Ελλάδα θα μπορέσει να μείνει κάτω από το στόχο της ΕΕ για μέγιστο έλλειμμα 3%.
Για το 2017, οι Βρυξέλλες αναμένουν έλλειμμα 1,2%.
Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, ύψους 86 δισ. ευρώ, θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο του 2018.
Ο οικονομικός Επίτροπος της ΕΕ Pierre Moscovici δήλωσε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει τώρα να διασφαλίσουν ότι η «θετική ορμή» της ελληνικής οικονομίας θα παραμείνει, ώστε η Ελλάδα να ανακάμψει επιτυχώς, καταλήγει το δημιοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης