Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα αυξηθεί και θα σταθεροποιηθεί στο 2%

tags :
Dudley (Fed): Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα αυξηθεί και θα σταθεροποιηθεί στο 2%
Ο πρόεδρος της New York Fed εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός δε βρίσκεται ακόμα στα επίπεδα που επιθυμεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα
Ιδιαίτερα αισιόδοξος παρουσιάστηκε σήμερα (25/9) ο πρόεδρος της New York Fed, Bill Dudley, αναφορικά με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θα αυξηθεί περαιτέρω και θα σταθεροποιηθεί στο στόχο του 2%.
Ειδικότερα, ο Dudley τόνισε ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ευνοϊκά σε γενικές γραμμές, ενώ απέδωσε το «λιγότερο ελκυστικό» εμπόριο στο ασθενές δολάριο και την ανάπτυξη στις υπόλοιπες σημαντικές οικονομίες.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα τρίμηνα, γεγονός που θα βοηθήσει και στην άνοδο του πληθωρισμού στα επίπεδα που επιθυμεί η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, ενώ οι «προσωρινοί, ιδιοσυγκρασιακοί» παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές θα αρχίσουν να εξασθενούν.
Σε ότι αφορά τους μισθούς στις ΗΠΑ, ο Dudley δήλωσε ότι η ελαφρώς υψηλότερη τάση στην ανάπτυξη της χώρας θα στηρίξει τις μισθολογικές αυξήσεις.
Σημείωνεται ότι ο επικεφαλής της New York Fed, ο οποίος για το μεγαλύτερη χρονικό διάστημα διατηρούσε μία μετροπαθή στάση, έχει υιοθετήσει πλέον μία περισσότερο επιθετική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης