Τελευταία Νέα
Διεθνή

AP: ΗΠΑ και Ρωσία θέλουν να εκδώσουν το Ρώσο ύποπτο για ξέπλυμα χρήματος, που κρατείται στην Ελλάδα

AP: ΗΠΑ και Ρωσία θέλουν να εκδώσουν το Ρώσο ύποπτο για ξέπλυμα χρήματος, που κρατείται στην Ελλάδα
Tο αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ πρόκειται να συζητηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2017
ΗΠΑ και Ρωσία θέλουν να εκδώσουν το Ρώσο που κατηγορείται για υπόθεση απάτης 4 δισ. δολαρίων και συνελήφθη στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2017, όπως αναφέρει το Associated Press σε σημερινό (19 Σεπτεμβρίου 2017) του δημοσίευμα.
Ο Vinnik συνελήφθη στη Βόρεια Ελλάδα και κρατείται από τότε, ενώ εκκρεμεί ακρόαση έκδοσης αργότερα το Σεπτέμβριο, μετά από αίτημα του Γραφείου Εισαγγελέα των ΗΠΑ στη Βόρεια Καλιφόρνια.
Ο δικηγόρος του Vinnik, Ξανθίππη Μουσίδου, δήλωσε στο Associated Press, ότι ο Vinnik, αντιμετωπίζει στη Ρωσία ξεχωριστές κατηγορίες απάτης.
Επίσης έχει δηλώσει στις ελληνικές αρχές σε κλειστή συνεδρίαση την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, στο γραφείο εισαγγελέα ότι δεν θα αμφισβητήσει το αίτημα για την έκδοση του Vinnik στη Ρωσία.
Στην Ελλάδα, η διαφορά δύο ή περισσότερων χωρών για έκδοση κατηγορούμενου, επιλύεται συνήθως από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
"Ο πελάτης μου έχει ειδοποιηθεί ότι η Ρωσία έχει υποβάλει αίτηση έκδοσης.
Δηλώνει ότι ήταν πρόθυμος να επιστρέψει στη χώρα του ", δήλωσε ο Μουσίδου.
Ο Vinnik, 37 ετών, συνελήφθη στις 25 Ιουλίου 2017.
Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, ο Vinnik έκανε ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων BTC-e και φέρεται ότι εμπλέκεται στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις.
Αρνείται κάθε αδίκημα.
Το αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ πρόκειται να συζητηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2017.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης