Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σενάριο τρόμου για τη Merkel η συγκυβέρνηση με το FDP - Υπέρ του Grexit οι Φιλελεύθεροι

tags :
Reuters: Σενάριο τρόμου για τη Merkel η συγκυβέρνηση με το FDP - Υπέρ του Grexit οι Φιλελεύθεροι
Ο ηγέτης των FDP, τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, στηρίζει τη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας και θέλει να διώξει τους πρόσφυγες από τη Γερμανία
Οι Φιλελεύθεροι μπορεί να προκαλέσουν μπελάδες στην καγκελάριο  Merkel, σημειώνει το Reuters σε δημοσίευμά του, με τους πολιτικούς αναλυτές να χαρακτηρίζουν το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης «σενάριο τρόμου».
Ο ηγέτης των FDP, τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, στηρίζει τη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας και θέλει να διώξει τους πρόσφυγες από τη Γερμανία!
Για ένα μεγάλο διάστημα ωστόσο, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), αποτελούσαν τον φυσικό εταίρο των συντηρητικών της Angela Merkel, σημειώνει το Reuters.
Το FDP συγκυβερνούσε επί 16 χρόνια με τον μέντρορα της Μerkel, τον πρώην καγκελάριο Helmut Kohl, ενώ συμμετείχαν και στην κυβέρνησης συνεργασίας υπό την Merkel κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της το 2009-2013.
Ωστόσο, μετά τη συντριβή στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, το FDP αναγκάστηκε να επανιδρυθεί.
Ηγέτης πλέον είναι ο 38χρονος φιλόδοξος  Christian Lindner, ο οποίος ακολουθεί μια σκληρή γραμμή έναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πάντως, το Reuters εκτιμά ότι η Merkel θα είναι δύσκολο να αντισταθεί σε μια κυβερνητική συνεργασία με το FDP, ιδιαίτερα μετά τον μεγάλο συνασπισμό με τους σοσιαλδημοκράτες, που αποτελούν τον αιώνιο πολιτικό αντίπαλο των χριστιανοδημοκρατών.
«Το σενάριο τρόμου για τη Merkel προβλέπει μια μικρή πλειοψηφία με το FDP», σχολιάζει ο Frank Decker, πολιτικός επιστήμονας.
«Δεν θα είχε άλλη επιλογή. Θα καταδικαστεί να κυβερνήσει μαζί τους», σημειώνει.
O Martin Lueck, στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων στην Blackrock, βλέπει τον κίνδυνο επιστροφής της ευρωκρίσης, με το κόστος δανεισμού της Ιταλίας να αυξάνεται, σε περίπτωση συμμετοχής του FDP στην κυβέρνηση.
Πάντως τα στελέχη του FDP υποβαθμίζουν αυτές τις ανησυχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης