Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Βρετανία: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου
Ήδη έχει συλληφθεί ένας 18χρονος για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου -Κοντά στο σπίτι του 18χρονου συνέλαβε η αστυνομία τον δεύτερο ύποπτο
(upd) Στη σύλληψη ενός ακόμη άνδρα που είναι ύποπτος για την επίθεση στο μετρό του  Λονδίνου, προχώρησε η  Μητροπολιτική Αστυνομία.
Πρόκειται για έναν 21χρονο που τέθηκε υπό κράτηση σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο και θα μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου.
Ο δεύτερος άνδρας που συνελήφθη για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο που προκάλεσε τον τραυματισμό 30 ανθρώπων, είναι 21 χρονών και έπεσε στα χέρια της αστυνομίας στο δυτικό Λονδίνο, στο προάστιο Hounslow τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Kρατείται σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο της Βρετανίας και πρόκειται να μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα στο νότιο Λονδίνο.
Νωρίτερα, το Σάββατο 16/9 η αστυνομία είχε συλλάβει έναν 18χρονο στο λιμάνι του Ντόβερ και έκανε έφοδο σε ένα σπίτι στο Sunbury, μία μικρή πόλη έξω από το Λονδίνο, καθώς ερευνούσε ποιος τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο τρένο.
Το Hounslow απέχει 5 μίλια από το Sunbury, όπου έγινε η έφοδος και η έρευνα της αστυνομίας σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση.
Η αυτοσχέδια βόμβα έπιασε φωτιά μέσα στο πακέτο που είχε τοποθετηθεί, αλλά όπως φαίνεται ευτυχώς δεν εξερράγη..

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων πιθανών υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, συνεχίζει η βρετανική αστυνομία, μετά τη χθεσινή (16/9) σύλληψη ενός 18χρονου.

«Στην παρούσα φάση, συνεχίζουμε να εξετάζουμε την πιθανότητα να μην ήταν μόνο ένα πρόσωπο υπεύθυνο για την επίθεση», δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου 16/9 σε συνέντευξη Τύπου ο Neil Basu, αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας, τονίζοντας ότι προτεραιότητα είναι «να αναγνωρίσουμε και να εντοπίσουμε και άλλους πιθανούς υπόπτους».
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 16/9 η αστυνομία συνέλαβε στη ζώνη αναχωρήσεων του λιμανιού του Ντόβερ έναν 18χρονο που φέρεται να ενεπλάκη «στη διάπραξη, στην προετοιμασία ή στην υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας», σύμφωνα με τον Neil Basu.
Μάλιστα, για τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μερική εκκένωση του λιμανιού γύρω στις 13:40 ώρα Ελλάδας ώστε να «ερευνηθεί η περιοχή ως προληπτικό μέτρο».
Επιπλέον, η αστυνομία εκκένωσε χθες εν μέρει μια περιοχή περίπου 20 χλμ. νοτιοδυτικά του Λονδίνου, δημιουργώντας έναν κλοιό ασφαλείας σε ακτίνα 100 μέτρων γύρω από ένα σπίτι με στόχο να διενεργήσει έρευνα.
Αργότερα το βράδυ επετράπη στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

(Πρώτη ενημέρωση 08:59, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης