Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis (Κομισιόν): Η Ε.Ε. θέλει οι τράπεζες να πληρώσουν για μια ενοποίηση της εποπτείας των αγορών

Dombrovskis (Κομισιόν): Η Ε.Ε. θέλει οι τράπεζες να πληρώσουν για μια ενοποίηση της εποπτείας των αγορών
Οι εθνικές εποπτικές αρχές στην ΕΕ θα πρέπει να ακολουθούν τις ίδιες εποπτικές προτεραιότητες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να συγκεντρώσει την εποπτεία της αγοράς και να βάλει τις τράπεζες να πληρώσουν για αυτό, δήλωσε σήμερα (14/9/2017) ο επικεφαλής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών του μπλοκ, σηματοδοτώντας τον τρόπο με τον οποίο θα επιδιώξει να αναδιοργανωθεί μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, δήλωσε σήμερα πως απαιτείται ένα πιο ολοκληρωμένο εποπτικό καθεστώς ώστε να ενοποιηθεί η κεφαλαιαγορά της ΕΕ.
Η Βρετανία είχε επί μακρόν αντιταχθεί στις προσπάθειες των Βρυξελλών να ενισχύσουν την εποπτεία του Λονδίνου, που είναι το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, σε επίπεδο ΕΕ, αλλά μετά το Brexit, το 2019, δεν θα έχει πλέον λόγο για την πολιτική της ΕΕ.
«Πιστεύουμε ότι οι εθνικές εποπτικές αρχές στην ΕΕ θα πρέπει να ακολουθούν τις ίδιες εποπτικές προτεραιότητες», δήλωσε ο Dombrovskis από την Εσθονία, όπου οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ πρόκειται να συνεδριάσουν αύριο (15/9).
«Μπορούμε να προχωρήσουμε περαιτέρω στην πορεία προς την εποπτική σύγκλιση παρέχοντας τη δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) να εποπτεύει απευθείας ορισμένες επιχειρήσεις», συνέχισε ο Dombrovskis, προσθέτοντας ότι θα προτείνει να βοηθήσουν οι τράπεζες στην πληρωμή για την εποπτεία τους από ρυθμιστικές αρχές όπως η ESMA.
Θα υπάρξει επίσης ένας «ισχυρός ρόλος» για την ESMA και τους τραπεζικούς και ασφαλιστικούς εταίρους της στον κλάδο χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας (fintech), καθώς επιδιώκει να ανταγωνιστεί αντίπαλα κέντρα στο Λονδίνο και αλλού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης