Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κριτική από Le Maire (Γάλλο ΥΠΟΙΚ) σε Γερμανία για τη σκληρή στάση της απέναντι στην Ελλάδα

Κριτική από Le Maire (Γάλλο ΥΠΟΙΚ) σε Γερμανία για τη σκληρή στάση της απέναντι στην Ελλάδα
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι η ευρωζώνη πρέπει να αδράξει την ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις και να προώθηση της σταθερότητας
Συγκαλυμμένη κριτική στη Γερμανία για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης άσκησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire με δηλώσεις του στους Financial Times, μια ημέρα πριν την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup (15/9/2017).
Ειδικότερα, ο 48χρονος υπουργός, ο οποίος μιλάει άπταιστα γερμανικά και έχει φιλικές σχέσεις με τον Γερμανό ομόλογο του, Wolfgang Schaeuble, τόνισε ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών ήταν το χαρακτηριστικό της ΕΕ μετά την ίδρυση της.
Ωστόσο, σε μια συγκαλυμμένη κριτική για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης και τη σκληρή στάση της απέναντι στην ελληνική κρίση, δήλωσε ότι το μπλοκ πρέπει «να προωθήσει την ευημερία διότι ''περισσότερη οικονομική ολοκλήρωση'' μπορεί να σημαίνει μόνο τη βελτίωση των ζωών των πολιτών».
«Χρειαζόμαστε επίσης χρηματοπιστωτική σταθερότητα διότι έχουν αντιμετωπίσει ένα αυξημένο αριθμό κρίσεων.
Στο παρελθόν, συνήθως χτυπούσε λίγες χώρες και διαρκούσε μεγάλη χρονικά διαστήματα.
Τώρα επηρεάζει πολλές χώρες» δήλωσε ο ίδιος στους Financial Times.
Εξάλλου, ο Le Maire αναφέρθηκε στην ανάγκη για περισσότερα εργαλεία που θα προωθήσουν την ευημερία και στη σταθερότητα στην ευρωζώνη ώστε να μπει ένα τέλος στον λαϊκισμό.
Μάλιστα, δήλωσε ότι τα 19 μέλη της ευρωζώνης έπρεπε να εκμεταλλευτούν ένα διετές παράθυρο πριν τις επόμενες ευρωεκλογές για να κλείσουν το στόμα των αντιπάλων του ευρώ υιοθετώντας βαθύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση και ενισχύοντας τις επενδύσεις σε όλο το μπλοκ.
Ο Le Maire εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Παρίσι και το Βερολίνο θα ξεπεράσουν τις διαφορές του ώστε να προωθήσουν μια γενική για να προωθήσουν μια γενική ανανέωση.
«Η Γαλλία έχει να στείλει ένα συγκεκριμένο μήνυμα.
Επέλεξε τον Emmanuel Macron σε αντίθεση με την (ακροδεξιά υποψήφια) Marine Le Pen, αλλά οι ακραίοι εξακολουθούν να μας αιφνιδιάζουν» δήλωσε στους Financial Times.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης