Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχεδόν 50 πόλεις θέλουν η Amazon να κατασκευάσει τη 2η έδρα της στις ΗΠΑ

tags :
Σχεδόν 50 πόλεις θέλουν η Amazon να κατασκευάσει τη 2η έδρα της στις ΗΠΑ
Η Amazon πληρώνει τη μεγαλύτερη εφορία ακινήτων και είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στο Σιάτλ
Σχεδόν 50 πόλεις, θέλουν να φιλοξενήσουν τα καινούργια κεντρικά γραφεία της Amazon στη Βόρεια Αμερική, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 ότι σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισ. δολάρια για την κατασκευή δεύτερων κεντρικών εγκαταστάσεων.
Στα καινούργια γραφεία που έχουν ονομαστεί HQ2, θα απασχοληθούν περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι της Amazon.
Ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Bezos δήλωσε ότι οι καινούργιες εγκαταστάσεις θα είναι ίδιες σε μέγεθος με το σημερινό αρχηγείο της Amazon στην περιοχή του Seattle, όπου η εταιρεία μετατράπηκε από ένα μικρό συγκρότημα στο γκαράζ του Bezos σε έναν παγκόσμιο γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Οι πόλεις που ενδιαφέρονται είναι ανάμεσα σε άλλες η Φιλαδέλφεια, το Ντένβερ, το Σικάγο, το Σαν Χοσέ και το Τορόντο.
Πολλοί ηγέτες της πόλης είναι αισιόδοξοι για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας και τις τεράστιες φορολογικές περικοπές που ισχυρίζεται η Amazon ότι θα δημιουργήσει το HQ2.
Αλλά μερικοί κάτοικοι ανησυχούν ότι θα προκαλέσουν επίσης τα ίδια προβλήματα που έπληξαν το Σιάτλ από την άφιξη της Amazon στα τέλη της δεκαετίας του 1990: αύξηση της κυκλοφορίας, αύξηση των τιμών των κατοικιών και παρατεταμένες κατασκευές.
Ο James Thomson, πρώην επικεφαλής της Amazon Services (τμήμα που προσλαμβάνει πωλητές στις αγορές της εταιρείας), δήλωσε στην Κυριακή Star Toronto ότι η πρόσκληση ενός Αμαζονίου HQ είναι "ένα εμπόδιο στα σχολεία, την υποδομή και την υγειονομική περίθαλψη.
Το Τορόντο υποστηρίζει 50.000 άτομα με υψηλό εισόδημα που όλοι θέλουν ωραία σπίτια, ωραία εστιατόρια, εύκολη μετακίνηση.
Η Amazon δεν είναι οπαδός συνδικάτων ή κανονισμών. "
Η Amazon πληρώνει τη μεγαλύτερη εφορία ακινήτων και είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στο Σιάτλ.
Τα τελευταία επτά χρόνια, στην περιοχή έχουν δημιουργηθεί 99.000 νέες θέσεις εργασίας, με το 30% να είναι στην τεχνολογία, συμβάλλοντας σε μια έκρηξη στις κατασκευές.
Από τότε, η Amazon έχει βιώσει μια αθρόα εισροή εργαζομένων υψηλής τεχνολογίας.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βιομηχανίας Τεχνολογίας της Ουάσιγκτον (στο Σιάτλ), τώρα υπάρχουν 250.000 άνθρωποι που εργάζονται σε θέσεις εργασίας τεχνολογίας, αριθμός που αυξάνεται περίπου 10% ετησίως.
Σχεδόν το 90% αυτών των θέσεων εργασίας βρίσκονται στο King County, στο Σιάτλ, την έδρα των κεντρικών γραφείων της Amazon.
Το Σιάτλ είναι επίσης η δεύτερη πόλη με τις υψηλότερες πληρωμές στον κλάδο της τεχνολογίας, με μέσο μισθό 99.400 δολαρίων.
Κάπως απροσδόκητα, η ανάπτυξη έχει κάνει τη στέγαση στο Σιάτλ λιγότερο προσιτή για κάποιους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι έχουν κατηγορήσει την Amazon ότι διαιωνίζουν την εισοδηματική ανισότητα στην πόλη.
Από το 2005 έως το 2015, το μέσο ενοίκιο του Σιάτλ αυξήθηκε από τα 1.008 δολάρια στα 1.286.
Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η μέση τιμή κατοικίας του Σιάτλ έφτασε τα 730.000 δολάρια στα μέσα του 2017, σχεδόν 17% περισσότερο από το 2016.
Η επέκταση του κλάδου τεχνολογίας (κυρίως της Amazon) έχει επίσης δημιουργήσει κίνηση στους δρόμους της πόλης.
Οι οδηγοί του Seattle πέρασαν κατά μέσο όρο 55 ώρες στην κίνηση το 2016, τοποθετώντας την ανάμεσα στις 10 χειρότερες πόλεις της Αμερικής με κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Τον Ιούνιο 2017, το King County Metro πρόσθεσε ακόμα περισσότερα λεωφορεία για να εξυπηρετήσει τους καλοκαιρινούς ασκούμενους της Amazon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης