Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, με το «βλέμμα» στην Apple - Σε επίπεδα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street, με το «βλέμμα» στην Apple - Σε επίπεδα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq
Οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή εκδήλωση της Apple κατά την οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο iPhone
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (12/9/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στον τεχνολογικό κλάδο και την Apple, εν όψει της σημερινής εκδήλωσης του τεχνολογικού κολοσσού, κατά την οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο iPhone.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,26%, στις 22.114,53 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,26% και κινείτο στις 2.494,62 μονάδες, παραμένοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,29% υψηλότερα, στις 6.451,11 μονάδες, όντας επίσης σε έδαφος ρεκόρ.
Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει απόψε τρία νέα μοντέλα iPhone, ένα νέο Apple Watch και μία καινούρια Apple TV.
Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού άνοιξε με κέρδη 0,4%.
Χθες, οι τρεις αμερικανικοί δείκτες τερμάτισαν με ισχυρά κέρδη άνω του 1% ο καθένας, με τον S&P 500 να καταγράφει το 31ο ιστορικό υψηλό κλείσιμο του 2017, καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για τον τυφώνα Irma, που προκάλεσε μικρότερες ζημιές από ό,τι αναμενόταν, ενώ μετριάστηκε και η ένταση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Δύση, καθώς η Πιονγκγιάνγκ απείχε από μια νέα εκτόξευση πυραύλου κατά την επέτειο της ημέρας ιδρύσεώς της, την Κυριακή (10/9). 


Σήμερα, η Βόρεια Κορέα εξέφρασε την πλήρη καταδίκη της απέναντι στις νέες κυρώσεις που ψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντας το σχετικό ψήφισμα ως «παράνομο και αθέμιτο» και επιρρίπτοντας ευθύνες στις ΗΠΑ.
«Το αμερικανικό καθεστώς διατηρεί μία εμμονή με το άγριο παιχνίδι της ανατροπής της πυρηνικής δύναμης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, η οποία έχει ήδη φθάσει σε φάση ολοκλήρωσης», ανέφερε εκπρόσωπος της Πιονγιάνγκ, για να προειδοποιήσει παράλληλα την Ουάσινγκτον για «προσεχή αντίμετρα», τα οποία μάλιστα θα προκαλέσουν στις ΗΠΑ «τον μεγαλύτερο πόνο που έχουν υποστεί ποτέ».
Σημειώνεται ότι χθες (11/9), το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα που υπέβαλαν οι ΗΠΑ για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ, μία εβδομάδα μετά την έκτη πυρηνική της δοκιμή.
Σκοπός του τελευταίου ψηφίσματος είναι να επιτύχει έξι βασικούς στόχους, εντός των οποίων περιλαμβάνεται ο περιορισμός των εισαγωγών πετρελαίου της χώρας, η απαγόρευση εξαγωγών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και η παύση των κοινοπραξιών με άλλες χώρες.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν να δουν τον συνολικό αντίκτυπο που είχαν οι τυφώνες Harvey και Irma στη ζήτηση της αμερικανική αγοράς.
Συγκεκριμένα, περί τις 16:45, το Brent ενισχυόταν κατά 0,5%, στα 54,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό ήταν σχεδόν αμετάβλητο, στα 48,1 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης