Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Ο στρατός της κυβέρνησης έχει ανακτήσει το 85% των εδαφών που κατείχε το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Ο στρατός της κυβέρνησης έχει ανακτήσει το 85% των εδαφών που κατείχε το Ισλαμικό Κράτος
Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι τζιχαντιστές διατηρούν ακόμα υπό τον έλεγχό τους 27 χιλ. τετραγωνικά χλμ της συριακής επικράτειας
Σε σημαντική ανάκτηση των συριακών εδαφών που ήταν από τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους έχει προσωρήσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Assad, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12/9) ο ρωσικός στρατός, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια έχει επιλευθερώσει σχεδόν το 85% της επικράτειας που βρισκόταν υπό κατοχή.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, Alexander Lapin, πλέον οι τζιχαντιστές διατηρούνυπό τον έλεγχό τους 27 χιλ. τετραγωνικά χλμ της συριακής επικράτειας, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά της χώρας, και ειδικότερα στην επαρχία Ντεΐρ Εζ Ζορ.
Καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση της συριακής κυβέρνησης διαδραμάτισε η αεροπορική κάλυψη που παρείχε στον Assad η Μόσχα, δίνοντάς τους σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, τα στρατεύματα της συριακής κυβέρνησης, με τη στήριξη του Ιράν, έχουν καταφέρει να ωθήσουν τους τζιχαντιστές από την επαρχία Χομς σε αυτή της Ντεΐρ Εζ Ζορ, όπου και τους πολιορκούν σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες μέρες.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς στην περιοχή υπάρχει σημαντικός αριθμός αμάχων, τους οποίους μάλιστα οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν σε πολλές περιπτώσεις ως ανθρώπινη ασπίδα για να προστατευθούν από επιθέσεις.
Παράλληλα, το αντίστοιχο ποστοστό εδαφών που έχει απωλέσει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ ανέρχεται περίπου το 90% με τα εναπομείναντα εδάφη να εντοπίζονται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης