Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Μέχρι το 2016 δεν είχε εφαρμοστεί καμία απόφαση για συνεργασία κατά της φοροδιαφυγής

tags :
Moscovici: Μέχρι το 2016 δεν είχε εφαρμοστεί καμία απόφαση για συνεργασία κατά της φοροδιαφυγής
Οι πρώτες ανταλλαγές πληροφοριών άρχισαν την 1η Ιουλίου 2017 και θα πραγματοποιηθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017
Μέχρι το 2016 δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή καμία απόφαση για συνεργασία εντός της ΕΕ, με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής, απάντησε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, σε ερώτηση των ευρωβουλευτών Στέλιου Κούλογλου και Κώστα Χρυσόγονου.
Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Moscovici σχολίασε πως «η οδηγία «για τη διοικητική συνεργασία σε φορολογικά θέματα αναθεωρήθηκε το 2014 ώστε να προβλέπει την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών επί χρηματοοικονομικών λογαριασμών μεταξύ των κρατών μελών».
«Ωστόσο, αυτό τέθηκε σε ισχύ μόλις το 2016.
Οι πρώτες ανταλλαγές πληροφοριών άρχισαν την 1η Ιουλίου 2017 και θα πραγματοποιηθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
Στις 21 Ιουνίου 2017, πρόσθεσε ο Επίτροπος, οι πρωτοβουλίες αυτές συμπληρώθηκαν με πρόταση της Επιτροπής για νέα αναθεώρηση της οδηγίας για τη διοικητική συνεργασία.
Οι προτεινόμενοι κανόνες προβλέπουν την υποχρεωτική γνωστοποίηση των ρυθμίσεων δυνητικά επιθετικού διασυνοριακού φορολογικού σχεδιασμού προς τις φορολογικές αρχές και την υποχρεωτική ανταλλαγή των κοινοποιούμενων πληροφοριών μεταξύ όλων των φορολογικών αρχών της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης