Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών παρομοιάζει το ακροδεξιό κόμμα AfD με τους Ναζί

tags :
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών παρομοιάζει το ακροδεξιό κόμμα AfD με τους Ναζί
Εάν είμαστε άτυχοι, τότε αυτοί οι άνθρωποι θα στείλουν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας που θα έχει τρομερές συνέπειες
Ο υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel, τη Δευτέρα, παρομοίωσετο κόμμα Alternative for Germany (AfD) με τους Ναζί που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1933 έως το 1945, ένας χαρακτηρισμός που σπάνια ακούγεται στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας.
Σε συνέντευξή του, ο Gabriel δήλωσε ότι πολλοί Γερμανοί ψηφοφόροι θα ψηφίσουν το AfD στις κοινοβουλευτικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, επειδή αισθάνονταν ότι οι ανησυχίες τους για τη μετανάστευση, την ασφάλεια και την εργασία δεν ικανοποιούνταν.
Το AfD, το οποίο ιδρύθηκε το 2013 ως αντιευρωπαϊκό κόμμα, άλλαξε την ατζέντα του από την κρίση χρέους της ευρωζώνης στη μετανάστευση, αφού η καγκελάριος Angela Merkel το 2015 άνοιξε τις πόρτες σε πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες, οι περισσότεροι που διέφυγαν από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
"Εάν είμαστε άτυχοι, τότε αυτοί οι άνθρωποι θα στείλουν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας που θα έχει τρομερές συνέπειες.
Τότε θα έχουμε πραγματικούς Ναζί στο Γερμανικό Ράιχσταγκ για πρώτη φορά από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ", δήλωσε ο Gabriel, μέλος των Σοσιαλδημοκρατών, εταίρων του κυβερνώντος συνασπισμού.
Το AfD αρνήθηκε να σχολιάσει τις παρατηρήσεις του Gabriel, οι οποίες ήρθαν μετά τη δημοσίευση από την εφημερίδα Welt am Sonntag, ενός ρατσιστικού μηνύματος που γράφτηκε από την Alice Weidel, κορυφαία υποψήφια με το AfD, σε συνεργάτη της στη Φρανκφούρτη το 2013.
Η γερμανική κυβέρνηση καταστρέφει την κοινωνία επιτρέποντας να γεμίσει από «πολιτισμικά ξένους ανθρώπους όπως οι Άραβες, οι Σίντι και οι Ρομά», ανέφερε το e-mail.
Ο εκπρόσωπος της Weidel, γράφοντας στο Twitter, απέρριψε το e-mail ως "ψεύτικα νέα".
Ο Gabriel πρότεινε να γίνουν κινήσεις βήματα για την αναστροφή της δημοφιλίας του AfD σε παραμελημένες κοινότητες και χωριά της πρώην κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας.
"Πρέπει να αλλάξουμε πορεία και όχι μόνο να επιστρέψουμε το κόστος της εισόδου των μεταναστών, αλλά και να δώσουμε στις τοπικές κοινότητες το ίδιο ποσό, ώστε να μπορούν να κάνουν περισσότερα για τους πολίτες τους", δήλωσε.
Η Angela Merkel, της οι συντηρητικοί του CDU / CSU υπερνικούν το SPD με διψήφια νούμερα στις δημοσκοπήσεις, φαίνεται ότι θα κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές.
Τόσο το κόμμα της όσο και οι σοσιαλδημοκράτες απέκλεισαν την κυβέρνηση σε συνεργασία με το AfD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης