Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Στο 24% o Schulz ενισχυμένος κατά 3 μονάδες - Ελαφριά πτώση για τη Merkel που δεν την απειλεί

Bild: Στο 24% o Schulz ενισχυμένος κατά 3 μονάδες - Ελαφριά πτώση για τη Merkel που δεν την απειλεί
Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα το SPD θα ελάμβανε 24% από 21% πριν δύο ημέρες ενώ το (CDU/CSU) παραμένει στο 37% 
Μικρές διακυμάνσεις, που όμως δεν μπορούν να απειλήσουν την A. Merkel, παρουσιάζουν δημοκοπικά τα δύο μεγάλα κόμμα στη Γερμανία ενόψει των εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου.
Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild παρουσιάζει μικρή ενίσχυση των Σοσιλαδημοκρατών του Martin Schulz (SPD) κατά 3 μονάδες ενώ οι Χριαστιανοδημοκράτες της A. Merkel χάνουν μία μονάδα.
Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα το SPD θα ελάμβανε 24% από 21% στην τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτο Dimap πριν δύο ημέρες για το ARD ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) αν και παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των εκλογέων με 37%, παρουσιάζει μια ελαφρά μείωση της τάξεως του 1%.
Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της σημερινής Bild το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα ελάμβανε 9% (+1%), ενώ το ποσοστό της γερμανικής Αριστεράς (Die LInke) παραμένει αμετάβλητο στο 9%.
Ακολουθούν με 8% οι Φιλελεύθεροι (FDP) και οι Πράσινοι με το ίδιο ποσοστό.
Στο υποθετικό ερώτημα ποιόν θα ψήφιζαν για καγκελάριο εάν εκλέγετε απευθείας, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε την Merkel, 2% λιγότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα και το 27% τον Schulz ο οποίο φαίνεται ότι έχει κερδίσει το χαμένο 2% της γερμανίδας καγκελαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης