Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 14 οι νεκροί από τον τυφώνα Irma – Κατευθύνεται προς την Φλόριντα, τεράστιες καταστροφές στην Καραϊβική

Στους 14 οι νεκροί από τον τυφώνα Irma – Κατευθύνεται προς την Φλόριντα, τεράστιες καταστροφές στην Καραϊβική
Ο τυφώνας έχει ανέμους ταχύτητας άνω των 290 χλμ/ώρα και μέγεθος ίσο με την έκταση της Γαλλίας
Στους 14 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Irma,, το πιο ισχυρού που έχει καταγραφεί έως σήμερα στον Ατλαντικό, στην περιοχή της Καραϊβικής.
Ολόκληρα νησιά έχουν καταστραφεί την ώρα που εκτιμάται πως θα χρειαστούν αρκετές δεκαετίες για να επιστρέψουν στην κανονικότητα τους.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ο απολογισμός από το φονικό πέρασμα του τυφώνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
Η Irma, η οποία έχει ανέμους ταχύτητας άνω των 290 χλμ/ώρα και το μέγεθος της είναι ίσο με την έκταση της Γαλλίας αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες την Φλόριντα των ΗΠΑ.
Ήδη το πέρασμα του τυφώνα είναι καταστροφικό.
Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για 1,2 εκατομμύρια πληγέντες από τον κυκλώνα συνολικά ενώ σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρείας Enki Research, οι απώλειες και οι ζημιές ενδέχεται να ξεπεράσουν σε αξία τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, στις Αντίλλες και στην Καραϊβική.
Από τον τυφώνα έχει καταστραφεί ολοσχερώς το νησί Barbuda, τεράστιες καταστροφές και αρκετά θύματα και τραυματίες αναφέρονται από τα νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου και του Αγίου Μαρτίνου, καθώς και από τις Παρθένες Νήσους, το Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία,την Αϊτή, τα νησιά Τερκς και Κάικος και τις Μπαχάμες.
Ο κυκλώνας ενδέχεται να συνεχίσει να κατατάσσεται στην κατηγορία 5 έως ακόμη και το Σάββατο, σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία.
Η Irma προβλέπεται ότι θα πλήξει την Κούβα το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου, και κατόπιν θα κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ, πλήττοντας αρχικά τη Φλόριντα, κατόπιν την Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα.
Ο κυκλώνας Irma θα «είναι πραγματικά καταστροφικός» όταν θα φθάσει στις ακτές της Φλόριντας, προειδοποίησε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (FEMA) των ΗΠΑ.
Διαταγές υποχρεωτικής απομάκρυνσης έχουν εκδοθεί σε παραλιακές περιοχές της Φλόριντας και τμήματα της Πολιτείας Τζόρτζια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης