Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Amazon ετοιμάζει 2η έδρα στις ΗΠΑ που θα αποφέρει 50.000 νέες θέσεις εργασίας

tags :
Η Amazon ετοιμάζει 2η έδρα στις ΗΠΑ που θα αποφέρει 50.000 νέες θέσεις εργασίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει χαρακτηρίσει την Amazon ως "μεγάλη ζημιά" στο λιανικό εμπόριο, που κοστίζει θέσεις εργασίας σε πόλεις και σε πολιτείες
Η Amazon θα κατασκευάσει μία δεύτερη έδρα στη Βόρεια Αμερική, που θα κοστίσει 5 δισ δολάρια, πυροδοτώντας έναν ανταγωνισμό μεταξύ πόλεων και πολιτειών στις ΗΠΑ, ποια θα προσφέρει κίνητρα και φορολογικές ελαφρύνσεις, σε μία επένδυση που θα μπορούσε να αποφέρει 50.000 νέες θέσεις εργασίας.
Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου εδρεύει στο Σιάτλ.
Τα κίνητρα από την έκταση μέχρι τις φορολογικές ελαφρύνσεις θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος της απόφασης, δήλωσε η Amazon και οι κυβερνήσεις των πολιτειών στις ΗΠΑ, έχουν δείξει ότι θα επιμείνουν για να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας και επενδύσεις.
Οι αρχές του Ουισκόνσιν ψήφισαν πρόσφατα ένα πακέτο φορολογικών κινήτρων ύψους 3 δισ δολαρίων σε μία εταιρεία από το Ταϊβάν, για την κατασκευή ενός εργοστασίου αξίας 10 δισ δολαρίων στην πολιτεία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει χαρακτηρίσει την Amazon ως "μεγάλη ζημιά" στο λιανικό εμπόριο, που κοστίζει θέσεις εργασίας σε πόλεις και σε πολιτείες.
Το εργοστάσιο στο Ουισκόνσιν της Foxconn είναι στην περιφέρεια του Paul Ryan, εκπρόσωπος των ΗΠΑ στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η Amazon δήλωσε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2017και θα επιλέξει την τοποθεσία το 2018.
Περισσότερες από 50 πόλεις είναι στο στόχαστρο της Amazon, που θα επιλέξει κάποια πόλη με τουλάχιστον 1 εκατομμύριο κατοίκους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης