Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,4% για τον χρυσό μετά τη συμφωνία για το χρέος ΗΠΑ - Στα 1.339 δολ. ανά ουγγιά το πολύτιμο μέταλλο

Απώλειες 0,4% για τον χρυσό μετά τη συμφωνία για το χρέος ΗΠΑ - Στα 1.339 δολ. ανά ουγγιά το πολύτιμο μέταλλο
Πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησε και το δολάριο που «μάζεψε» τις απώλειες μετά τη συμφωνία για το χρέος
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (6/9/2017) ο χρυσός, καθώς η επίτευξη συμφωνίας στις ΗΠΑ για τη βραχυπρόθεσμη επέκταση του ορίου του χρέους απομάκρυνε τους επενδυτές από τα ασφαλή καταφύγια και τους έστρεψε σε πιο ριψοκίνδυνα assets.
Οι ανησυχίες σχετικά με το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού χρέους είχαν συμβάλει εν μέρει στο πρόσφατο ανοδικό σερί του πολύτιμου μετάλλου.
Ωστόσο, σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και το Κογκρέσο συμφώνησαν στην επέκταση του ορίου χρέους και τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως τις 15 Δεκεμβρίου 2015.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,4% ή 5,50 δολ., στα 1.339 δολ. ανά ουγγιά.
Εξάλλου, πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησε και το δολάριο, το οποίο «μάζεψε» τις απώλειες μετά τη συμφωνία για το χρέος.
Ο χρυσός και το δολάριο κινούνται αντιστρόφως ανάλογα, με το ασθενέστερο δολάριο να τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Πάντως, οι επίμονες γεωπολιτικές εντάσεις αναμένεται να συνεχίσουν να στηρίζουν το πολύτιμο μέταλλο.
Χθες, η Goldman Sachs όρισε την τιμή-στόχο για τον χρυσό στο εύρος των 1,375-1.380 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έχει κεκτημένη ταχύτητα από τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί τόσο σε γεωπολιτικό επίπεδο, όσο και σε πολιτικό επίπεδο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης