Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεκτή η έφεση της Intel στην καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Δεκτή η έφεση της Intel στην καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Η Επιτροπή επέβαλε το πρόστιμο το 2009, ένα ρεκόρ για την εποχή εκείνη λέγοντας ότι η Intel προσπάθησε να αποκλείσει τις ανταγωνίστριες εταιρείες παραγωγής τσιπ, παρέχοντας εκπτώσεις στους κατασκευαστές υπολογιστών 
Οι ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχθηκαν ένα ισχυρό πλήγμα την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, από τους ανώτατους δικαστές της Ευρώπης, καθώς δέχθηκαν την έφεση της Intel, για επανεξέταση της καταδικαστικής απόφασης κατά του μονοπωλιακού ανταγωνισμού.
Σε μια κίνηση που ενδέχεται να έχει συνέπειες στις υποθέσεις της ΕΕ εναντίον της Qualcomm και της Google, το Δικαστήριο της ΕΕ, αποφάσισε ότι το δικαστήριο που επέβαλε πρόστιμο ύψους 1 δισ. ευρώ εναντίον στην Intel, πρέπει να επανεξετάσει την έφεση της εταιρείας.
"Η υπόθεση παραπέμπεται στο Γενικό Δικαστήριο για να εξετάσει τα επιχειρήματα που προέβαλε η Intel, σχετικά με το αν οι εκπτώσεις που έκανε στις συνεργαζόμενες εταιρείες, είναι ενάντια στον ανταγωνισμό", ανέφερε σε δήλωσή του το Δικαστήριο.
Η Επιτροπή επέβαλε το πρόστιμο το 2009, ένα ρεκόρ για την εποχή εκείνη, λέγοντας ότι η Intel προσπάθησε να αποκλείσει τις ανταγωνίστριες εταιρείες παραγωγής τσιπ, παρέχοντας εκπτώσεις στους κατασκευαστές υπολογιστών Dell, Hewlett-Packard, NEC και Lenovo για την αγορά των περισσότερων προϊόντων από την Intel.
Οι ρυθμιστικές αρχές γενικά είναι αρνητικές ως προς τις εκπτώσεις, ιδίως εκείνες που προσφέρονται από εταιρείες που κατέχουν δεσπόζουσα θέση, υποστηρίζοντας ότι έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα.
Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να αποδείξουν ότι οι εκπτώσεις έχουν μη ανταγωνιστικές επιπτώσεις, πριν τους επιβληθούν κυρώσεις.
Η Επιτροπή δήλωσε ότι θα μελετήσει προσεκτικά την απόφαση και ότι εναπόκειται στο Γενικό Δικαστήριο να επανεξετάσει την απόφασή του.
Η Intel δήλωσε: "Πάντα πιστεύαμε ότι οι ενέργειές μας ήταν νόμιμες και δεν έβλαψαν τον ανταγωνισμό".
Η υπόθεση μπορεί να διαρκέσει για αρκετά ακόμα χρόνια, καθώς η Intel μπορεί να προσβάλει την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου μετά την επανεξέταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης