Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών - Ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών - Ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο
Οι επενδυτές προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τις επίμονες ανησυχίες 
Με συγκρατημένα κέρδη άνοιξε σήμερα (6/9/2017) η Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τις επίμονες ανησυχίες γύρω από τη Βόρεια Κορέα, τον «δυνητικά καταστροφικό» τυφώνα Irma και τις αμφιβολίες σχετικά με το εάν η κυβέρνηση Trump στις ΗΠΑ θα προωθήσει τη φιλική προς τις επιχειρήσεις μεταρρυθμιστική της ατζέντα.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,37%, στις 21.833,87 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,33% και κινείτο στις 2.465,88 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,38% υψηλότερα, στις 6.400,69 μονάδες.
Οι αμερικανικές μετοχές «βούλιαξαν» χθες (5/9), καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στην αυξημένη γεωπολιτική ένταση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Δύση, μετά την προκλητική δοκιμή βόμβας υδρογόνου από το καθεστώς του Kim Jong Un.



Οι τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης οδηγούν υψηλότερα τη Wall Street, με τις Facebook, Apple, Netflix και Alphabet να κινούνται υψηλότερα, μία ημέρα αφότου όλες έκλεισαν στο «κόκκινο».
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων είναι η μετοχή της Hewlett Packard (+0,50%, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη που ανακοίνωσε αργά χθες, αλλά και της Exxon Mobil (+2%), στον απόηχο της αναβάθμισής της από την UBS σε «neutral» από «sell», με την τιμή-στόχο να ανέρχεται στα 76 δολ. από 75 δολ. προηγουμένως.
Ο κλάδος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών επίσης προσπαθεί να ανακάμψει, μία ημέρα μετά τη χειρότερη συνεδρίασή του από τις 17 Μαΐου 2017, με τις μετοχές των Goldman Sachs και Bank of America να ενισχύονται κατά 0,6% και 0,7% αντίστοιχα.
Η ανάκαμψη στη Wall Street έρχεται μία ημέρα αφότου Dow και S&P κατέγραψαν τη χειρότερη συνεδρίασή τους από τις 17 Αυγούστου.
Οι αμερικανικές μετοχές «βούλιαξαν» χθες (5/9), καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στην αυξημένη γεωπολιτική ένταση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Δύση, μετά την προκλητική δοκιμή βόμβας υδρογόνου από το καθεστώς του Kim Jong Un.
Πάντως, οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί και τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών παραμένουν περιορισμένα, στον απόηχο και ορισμένων στοιχείων που έδειξαν μια αύξηση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2017, στα 43,7 δισ. δολ. από 43,5 δισ. δολ. τον Ιούνιο.
Μάλιστα, επρόκειτο για το μεγαλύτερο έλλειμμα σε σύγκριση με το 2016.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές αναμένουν την Μπεζ Βίβλο, που αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ενισχύεται σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα εβδομαδιαία στοιχεία για την παραγωγή και τα αποθέματα στις ΗΠΑ, προκειμένου να εκτιμήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις επιπτώσεις του τυφώνα Harvey.
Περί τις 17:00, το αργό ενισχυόταν κατά 1%, στα 49,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 1% υψηλότερα, στα 54 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης