Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό οχτώ ετών οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο του 2017 στη Γερμανία

Σε υψηλό οχτώ ετών οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο του 2017 στη Γερμανία
Η συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση με την επικείμενη απαγόρευση των πετρελαιοκινητήρων σε ορισμένες πόλεις της Γερμανίας έπληξε σοβαρά τις πωλήσεις diesel οι οποίες τον Αύγουστο μειώθηκαν κατά 13,8%
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών βρέθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον μήνα Αύγουστο στη Γερμανία.
 Οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν 3,5% φθάνοντας συνολικά τις 253.679, ενώ ίδια αυξητική πορεία είχαν και οι πωλήσεις από την αρχή του έτους που κατέγραψαν συνολική αύξηση 2,9% φθάνοντας συνολικά τα 2,32 εκατομμύρια οχήματα.
Η συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση με την επικείμενη απαγόρευση των πετρελαιοκινητήρων σε ορισμένες πόλεις της Γερμανίας έπληξε σοβαρά τις πωλήσεις diesel οι οποίες τον Αύγουστο μειώθηκαν κατά 13,8%.
Αντίθετα οι πωλήσεις των βενζινοκίνητων οχημάτων την ίδια χρονική περίοδο σημείωσαν άνοδο 15%. Άνοδο στις πωλήσεις αυτοκινήτων σημείωσαν και άλλες βασικές ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γαλλία (9,4%), η Ιταλία (16%) και η Ισπανία (13%).
Αντίθετα πτώση σημείωσαν στο γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο τον Αύγουστο οι μάρκες Volkswagen και Ford.
Η πτώση που γνώρισε η VW αγγίζει το 11%, ενώ η μείωση της Ford εντοπίζονται στο 4,8%. Κερδισμένη στην αγορά φάνηκε η Opel που αύξησε τις πωλήσεις της κατά 13%.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι πωλήσεις της μάρκας BMW και της Mercedes-Benz (αύξηση 6,7% και 7,5% αντίστοιχα), ενώ μικρή άνοδο είχε και η Audi με αύξηση 0,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης