Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis: Η Βρετανία και η Ε.Ε. έχουν πολύ διαφορετικές νομικές θέσεις για τον λογαριασμό του Brexit

Davis: Η Βρετανία και η Ε.Ε. έχουν πολύ διαφορετικές νομικές θέσεις για τον λογαριασμό του Brexit
Έγιναν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός για τα δικαιώματα των πολιτών, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Brexit
Η Βρετανία και η Ε.Ε. έχουν πολύ διαφορετικές νομικές θέσεις σχετικά με τον λεγόμενο λογαριασμό Brexit, τον οποίο θα πρέπει να πληρώσει το Λονδίνο καθώς εγκαταλείπει το μπλοκ, δήλωσε σήμερα (5/9/2017) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, αν και επεσήμανε ότι σημειώθηκε σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, κάνοντας σημαντικά βήματα προς τα εμπρός για τα δικαιώματα των πολιτών.
Μετά από έναν τρίτο γύρο συνομιλιών την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα χάσμα μεταξύ της Ε.Ε. και της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με το πόσα οφείλει το Λονδίνο μπορεί να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίτευξη μιας συμφωνίας για ένα ομαλό Brexit τον Μάρτιο του 2019.
«Είναι σαφές ότι οι δύο πλευρές έχουν πολύ διαφορετικές νομικές θέσεις», δήλωσε ο Davis στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τις συνομιλίες.
«(Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε.) Michel Barnier κι εγώ συμφωνήσαμε ότι δεν προλαμβάνουμε να σημειώνουμε σταδιακή πρόοδο για την τελική μορφή της οικονομικής συμφωνίας σε κάθε γύρο… είναι επίσης σαφές ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν σε αυτόν τον τομέα», πρόσθεσε ο υπουργός Brexit.
Ο Davis ανέφερε επίσης ότι εξακολουθεί να είναι πρόθεση της Βρετανίας να διαπραγματευτεί μια μελλοντική εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε. εντός της 2ετούς περιόδου του διαζυγίου.
Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει ευρεία συμφωνία σε όλη την Ευρώπη για την ύπαρξη μιας μεταβατικής περιόδου Brexit, ενώ δήλωσε ότι οι συζητήσεις αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι η προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ουσιαστικά πιο ευέλικτη και ρεαλιστική από εκείνη της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης