Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon Jae-in (πρόεδρος Ν. Κορέας): Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε μορφή διαλόγου με τη Β. Κορέα

Moon Jae-in (πρόεδρος Ν. Κορέας): Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε μορφή διαλόγου με τη Β. Κορέα
Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος τόνισε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την εξεύρεση μίας συνολικής και θεμελιώδους λύσης στο πυρηνικό ζήτημα
Τη διαβεβαίωσή του ότι η Νότια Κορέα είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε μορφή διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα εξέφρασε σήμερα (5/9) ο πρόεδρος της χώρας, Moon Jae-in, για να διευκρινήσει ωστόσο ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να διεξαχθεί οποιοσδήποτε διάλογος.
Ειδικότερα, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο TASS, τόνισε ότι η πρόσφατη πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ είναι πιο σοβαρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες, προσθέτοντας ότι η Σεούλ θα ανταποκριθεί «με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, ιδιαίτερα μέσω αυστηρότερων κυρώσεων και αυξανόμενης πίεσης».
«Από την άλλη πλευρά, η Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσει προσπάθειες για την εξεύρεση μίας συνολικής και θεμελιώδους λύσης στο πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας», διευκρίνησε ο Moon.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να «σπάσει» ο φαύλος κύκλος των προκλήσεων της Πιονγιάνγκ και της παγκόσμιας καταδίκης και αυξανόμενης πίεσης προς αυτήν.
Υπενθυμίζουμε ότι η δοκιμή βόμβας υδρογόνου που πραγματοποίησε την Κυριακή (3/9) η Βόρεια Κορέα προκάλεσε τη σκληρή αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας, με την Κίνα να καταδικάζει τις κινήσεις της Πιονγιάνγκ, την ίδια στιγμή που η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι μία στρατιωτική απάντηση θα μπορούσε να είναι πιθανή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης