Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον πλήρη αποκλεισμό της Β. Κορέας από το πετρέλαιο, πρότεινε η Νότια Κορέα

Τον πλήρη αποκλεισμό της Β. Κορέας από το πετρέλαιο, πρότεινε η Νότια Κορέα
Είναι καιρός για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εξετάσει σοβαρά τρόπους για να μπλοκάρει τις πηγές ξένου νομίσματος της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ο Moon Jae-in
Την επιβολή ενεργειακού και κεφαλαιακού αποκλεισμού στη Βόρεια Κορέα, περιορίζοντας τις προμήθειες πετρελαίου στο καθεστώς του Kim Yong Un, σε συνδυασμό με ένα μπλόκο των πηγών ξένου νομίσματος της Βόρειας Κορέας, πρότεινε σήμερα (4/9/2017) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.
Ο Moon συζήτησε την ιδέα με τον ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια μεταξύ τους τηλεφωνικής κλήσης, σύμφωνα με τον Μπλε Οίκο της Νότιας Κορέας.
«Είναι καιρός για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εξετάσει σοβαρά τρόπους για να μπλοκάρει τις πηγές ξένου νομίσματος της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της παροχής πετρελαίου στον Βορρά και μιας απαγόρευσης εξαγωγής εργατών», δήλωσε ο Moon, σύμφωνα με το γραφείο, στον απόηχο της 6ης πυρηνικής δοκιμής από την Πιονγκγιάνγκ.
Σύμφωνα με το «Yonhap», ο ηγέτης της Νότιας Κορέας δήλωσε επίσης ότι η πυρηνική δοκιμή της Κυριακής «ήταν διαφορετική από τα προηγούμενα πειράματα ως προς το μέγεθος και τον χαρακτήρα της και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον ισχυρισμό της Βόρειας Κορέας ότι ήταν μια βόμβα υδρογόνου που μπορεί να εφαρμοστεί στην κορυφή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου».
Ο Putin στήριξε την πρόταση του νοτιοκορεάτη ηγέτη και δήλωσε ότι τα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας συνιστούν μια «πραγματική απειλή» για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης