Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται σήμερα (4/9) το ευρώ έναντι του δολαρίου - Στα 1,896 δολάρια

Ανοδικά κινείται σήμερα (4/9) το ευρώ έναντι του δολαρίου - Στα 1,896 δολάρια
Υποτονική η δραστηριότητα σήμερα στην αγορά συναλλάγματος εξαιτίας της αργίας στις ΗΠΑ
Ανοδικά κινείται σήμερα (4/9) το ευρώ έναντι του δολαρίου.
Υποτονική η δραστηριότητα σήμερα στην αγορά συναλλάγματος εξαιτίας της αργίας στις ΗΠΑ.
Η γεωπολιτική αβεβαιότητα εξαιτίας της κλιμακούμενης κρίσης στην κορεατική χερσόνησο φαίνεται ότι ευνοεί το ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο ενισχύεται έναντι του δολαρίου.
Παρά ταύτα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να εκφράσει ανησυχίες για την συνεχιζόμενη ανατίμηση του ευρώ, καθώς η εξέλιξη αυτή «φρενάρει» την αναθέρμανση του πληθωρισμού την οποία και επιδιώκει η Κεντρική Τράπεζα.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην προσεχή Πέμπτη (7/9), οπότε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του, τόσο για την πορεία του ευρώ, όσο και για τα επόμενα βήματα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Οι αναλυτές προεξοφλούν πάντως, ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη του τον Δεκέμβριο του 2017, σε μικρότερη ωστόσο κλίμακα. Θεωρείται δε πολύ πιθανόν, η ΕΚΤ να αποφύγει προς το παρόν να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα κινηθεί από τον Ιανουάριο του 2018 και εντεύθεν.
Νωρίς το απόγευμα (17:36 ώρα Ελλάδος), το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,896 δολάρια από το επίπεδο των 1,1860 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης