Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (E.E.): Πρέπει να γίνει περισσότερη ουσιαστική δουλειά στις συνομιλίες για το Brexit

Barnier (E.E.): Πρέπει να γίνει περισσότερη ουσιαστική δουλειά στις συνομιλίες για το Brexit
Για την πλήρη υποστήριξη της Ε.Ε. διαβεβαίωσε την Ιρλανδία ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. 
Πρέπει να γίνει περισσότερη ουσιαστική δουλειά στις συζητήσεις για το Brexit, δήλωσε σήμερα (4/9/2017) ο διαπραγματευτής της Ε.Ε., Michel Barnier, προσθέτοντας ότι το συμφέρον της Ιρλανδίας ταυτίζεται με εκείνο της Ε.Ε.
Μετά από συνάντηση με τον ιρλανδό υπουργό Εξωτερικών, Simon Coveney, ο Barnier δήλωσε ότι στόχος της Ε.Ε. είναι να διασφαλίσει ότι η Κοινή Ταξιδιωτική Περιοχή μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας και η συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής δεν θα επηρεαστούν από τη Brexit.
Ο Coveney επανέλαβε ότι η Ιρλανδία βρίσκεται σε μια κατάσταση «μοναδικής ευπάθειας» μετά το Brexit.
Ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. διαβεβαίωσε την Ιρλανδία για την πλήρη υποστήριξη της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια των συνομιλιών και επεσήμανε ότι οποιαδήποτε συμφωνία που αφορά τα σύνορα του νησιού θα πρέπει να σέβεται το δίκαιο της Ε.Ε.
Ο Barnier δήλωσε ακόμη στον ιρλανδό υπουργό Εξωτερικών ότι οι συνομιλίες με τη Βρετανία σχετικά με την κατάσταση των συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας του Ηνωμένου Βασιλείου προχωρούν με αργούς ρυθμούς και δεν έχουν ακόμη σημειώσει αποφασιστική πρόοδο σε βασικά ζητήματα.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε τον Coveney ότι «κάθε λύση που θα εξετάσουμε θα πρέπει να είναι πλήρως συμβατή με το δίκαιο της Ένωσης» και την αρχή της Ε.Ε. να είναι σε θέση να ασκεί επιχειρηματικές δραστηριότητες απρόσκοπτα σε ολόκληρο το μπλοκ.
Από την πλευρά του, ο Coveney δήλωσε ότι «το πιο σημαντικό» που θέλει να δει είναι πώς θα μπορούσε να διατηρηθεί η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς μοιράζονται «ένα αόρατο σύνορο 500 χιλιομέτρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης