Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων πιθανώς και διηπειρωτικού ετοιμάζει η Β. Κορέα - Πιθανότατα στις 9/9

Ν. Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων πιθανώς και διηπειρωτικού ετοιμάζει η Β. Κορέα - Πιθανότατα στις 9/9
Συνεδριάζει το απόγευμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Την έντονη ανησυχία της για το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας αλλά και για τη συνέχεια των εκτοξεύσεων πυραύλων διατυπώνει η Νότια Κορέα, τη στιγμή που έχει σημάνει συναγερμός στη διεθνή κοινότητα για τις κινήσεις που ακολουθεί η βορειοκορεατική πλευρά.
«Συνεχίζουμε να έχουμε ενδείξεις για νέες πιθανές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων
Επίσης προβλέπουμε ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να εκτοξεύσει διηπειρωτικό πύραυλο» είπε μιλώντας κατά τη διάρκεια ακρόασης στη νοτιοκορεάτικη Βουλή ο Chang Kyung – soo αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.
Όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, οι αρχές της Νότιας Κορέας εκτιμούν ότι η επόμενη εκτόξευση πιθανότατα θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα ίδρυσης της Βόρειας Κορέας.
Την ίδια στιγμή η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για νέες στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ και ότι ενισχύει την άμυνα των βαλλιστικών της πυραύλων κατόπιν της έκτης και ισχυρότερης πυρηνικής δοκιμής, στην οποία προχώρησε η Β. Κορέα.
Σημειώνεται πως αργότερα σήμερα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ενημερώνεται για όλες τις επιλογές, ακόμα και τις στρατιωτικές από τους συμβούλους του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης