Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Δεν θέλουμε να εξαφανίσουμε τη Β. Κορέα αν και έχουμε τις επιλογές να το κάνουμε

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Δεν θέλουμε να εξαφανίσουμε τη Β. Κορέα αν και έχουμε τις επιλογές να το κάνουμε
Oποιαδήποτε απειλή ενάντια στις ΗΠΑ ή σε περιοχή της και ενάντια στους συμμάχους μας θα οδηγήσει σε με μια τεράστια στρατιωτική απάντηση
Τις προθέσεις της κυβέρνησης Trump απέναντι στη Βόρεια Κορέα εξέφρασε σήμερα (3/9) ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Jim Mattis σε δηλώσεις του έξω από τον Λευκό Οίκο.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «οποιαδήποτε απειλή ενάντια στις ΗΠΑ ή σε περιοχή της, συμπεριλαμβανομένων και των νήσων Guam, αλλά και ενάντια στους συμμάχους μας θα οδηγήσει σε με μια τεράστια στρατιωτική απάντηση».
Μετά την νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέα κι ενώ η διεθνής κοινότητα καταδίκασε το γεγονός, προσπαθεί τώρα να ανασυγκροτηθεί και να αντιμετωπίσει με διπλωματικά και ειρηνικά μέσα την απειλή της Βορείου Κορέας.
Ωστόσο, όπως σχολιάζει το Fox News, η αμερικανική πλευρά φαίνεται να μην έχει διπλωματικές προθέσεις απέναντι στο καθεστώς της Πιονγκ Γιάνγκ καθώς όπως αναφέρει «ο πρόεδρος Trump ήθελε σήμερα να ενημερωθεί για τις επιλογές που έχει σε περίπτωση που θελήσει να απαντήσει στις προκλήσεις της Βορείου Κορέας».
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας τόνισε ακόμη πως «ο Kim Jong Un θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του τις προειδοποιήσει του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ( που συνεδριάζει εκτάκτως αύριο 4/9) και να δεχθεί την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.
Δεν θέλουμε να εξαφανίσουμε ολοσχερώς τη Β. Κορέα αν και έχουμε πολλές επιλογές να το κάνουμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης