Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυβερνήτης του Τέξας: Ο τυφώνας Harvey θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι και 180 δισ. δολ. στις ΗΠΑ

Κυβερνήτης του Τέξας: Ο τυφώνας Harvey θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι και 180 δισ. δολ. στις ΗΠΑ
Ο Δρ Joel N. Myers, ιδρυτής και πρόεδρος του AccuWeather, προέβλεψε - προφανώς με εκπληκτικό βαθμό ακρίβειας - ότι το κόστος των ζημιών που προκάλεσε ο Harvey θα μπορούσε να φθάσει έως 190 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott, δήλωσε την Κυριακή ότι θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι και 180 δισεκ δολάρια για την ανοικοδόμηση του Τέξας μετά τον τυφώνα Harvey, σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερα από τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων που ανέμεναν ότι το κόστος θα φθάσει τα 40 δισεκ. 
Ο τυφώνας Harve ήταν η πιο δαπανηρή καταιγίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ενδεικτικά, ο φονικός τυφώνας Katrina προκάλεσε ζημία 120 δισ. δολάρια.
Εξετάζοντας τις τεράστιες ζημίες που προκάλεσε ο τυφώνας Harvey, θα κοστίσει πάνω από 120 δισ. δολάρια, πιθανώς 150 έως 180 δισ. δολάρια τόνισε ο Abbott στο Fox News, προσθέτοντας ότι το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο από του τυφώνα Sandy.
Ο Δρ Joel N. Myers, ιδρυτής και πρόεδρος του AccuWeather, προέβλεψε - προφανώς με εκπληκτικό βαθμό ακρίβειας - ότι το κόστος των ζημιών που προκάλεσε ο Harvey θα μπορούσε να φθάσει έως 190 δισ. δολάρια.
Πάντως, λίγοι περίμεναν ότι ο τυφώνας που χτύπησε το Χιούστον, την τέταρτη μεγαλύτερη πολιτεία στις ΗΠΑ, η οποία συνεισφέρει περίπου 500 δισ. δολάρια στο ΑΕΠ κάθε χρόνο, θα προκαλούσε τόσες ζημίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης