Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk (ΕΕ): Η ΕΕ ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εντείνει τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας

tags :
Tusk (ΕΕ): Η ΕΕ ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εντείνει τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Β. Κορέας πρέπει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά, τα όπλα μαζικής καταστροφής και τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων 
Περεταίρω κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Βορείου Κορέας, μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή ζητά η ΕΕ δια στόματος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Donald Tusk.
Η ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
"Η τελευταία πυρηνική δοκιμή από μέρους της Βορείου Κορέας παραβιάζει τους διεθνείς κανονισμούς και τα επανειλημμένα αιτήματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας για αποπυρηνικοποίηση του καθεστώτος.
Αυτό αναγκάζει τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί σε μια γρήγορη και αποφασιστική αντίδραση.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Β. Κορέας πρέπει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά, τα όπλα μαζικής καταστροφής και τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων και πρέπει να διακόψει αμέσως όλες τις σχετικές δραστηριότητες της.
Η ΕΕ είναι έτοιμη να εντείνει την πολιτική της όσον αφορά τις κυρώσεις και καλεί τη Βόρεια Κορέα να επανεκκινήσει τον διάλογο για τα προγράμματά της χωρίς όρους.
Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει περαιτέρω κυρώσεις από το ΟΗΕ και να επιδείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την επίτευξη ειρηνικής αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου. Τα πονταρίσματα γίνονται πολύ ψηλά".

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης