Τελευταία Νέα
Διεθνή

May (Βρετανία): Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και νέες κυρώσεις κατά της Β. Κορέας

May (Βρετανία): Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και νέες κυρώσεις κατά της Β. Κορέας
Αυτή η τελευταία ενέργεια της Βόρειας Κορέας είναι απερίσκεπτη και θέτει μια απαράδεκτη επιπλέον απειλή στη διεθνή κοινότητα
Την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να εξεταστεί επειγόντως το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας ζήτησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May.
Όπως υποστήριξε η May, μετά και τη νέα πυρηνική δοκιμή της Πιονγκ Γιάνγκ πρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας να επισπεύσει την εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων κυρώσεων και να μελετήσει το ενδεχόμενο νέων.
«Αυτή η τελευταία ενέργεια της Βόρειας Κορέας είναι απερίσκεπτη και θέτει μια απαράδεκτη επιπλέον απειλή στη διεθνή κοινότητα.
Συζήτησα τη σοβαρή απειλή που παρουσιάζουν αυτές οι επικίνδυνες και παράνομες ενέργειες με τον Ιάπωνα πρόεδρο Abe στο Τόκιο αυτή την εβδομάδα και επαναλαμβάνω την έκκληση που απευθύναμε από κοινού για πιο αυστηρή δράση, περιλαμβανομένης της αύξησης του ρυθμού εφαρμογής των υφιστάμενων κυρώσεων και της εξέτασης επειγόντως από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του ενδεχομένου επιβολής νέων κυρώσεων», ανέφερε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης