Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υποψήφιος του ακροδεξιού Afd ορκίζεται ότι θα νικήσει την Merkel στην εκλογική της περιφέρεια

Reuters: Υποψήφιος του ακροδεξιού Afd ορκίζεται ότι θα νικήσει την Merkel στην εκλογική της περιφέρεια
Η γερμανίδα καγκελάριος είναι πολύ δημοφιλής στη Δυτική Πομερανία από το 1990 όμως ο Leif-Erik Holm υποστηρίζει οτι οι καιροί έχουν αλλάξει
«Να ρίξει την A. Merkel από το θρόνο της» ορκίστηκε ο βασικός υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD) Leif-Erik Holm σε προεκλογική του ομιλία στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία.
Η γερμανίδα καγκελάριος διατηρεί την υπεροχή της στην περιοχή αυτή από το 1990 οπότε και μπήκε στην πολιτική όμως ο Leif-Erik Holm, που θεωρείται ισχυρό χαρτί των ακροδεξιών στο κρατίδιο δήλωσε πως «θέλει να στείλει την Merkel στο σπίτι της».
«Η γερμανίδα καγκελάριος είναι πολύ δημοφιλής εδώ αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει» δήλωσε στο Reuters ο γερμανός πολιτικός ενόψει των γερμανικών εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου.
Ο Holm διαφωνεί απόλυτα με την απόφαση της Merkel το 2015 να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας για τους πρόσφυγες γεγονός που αποτελεί ένα από τα βασικά του προεκλογικά συνθήματα καθώς υποστηρίζει ότι «οι γερμανοί δεν βλέπουν πλέον θετικά την απόφαση αυτή».
Η γερμανίδα καγκελάριος ωστόσο συνεχίζει να στηρίζει την απόφαση της αυτή ακόμη και σήμερα καθώς σε περιοδεία που έκανε στην περιοχή ζήτησε από τους ψηφοφόρους να της δώσουν την ευκαιρία να κάνει περισσότερα για το προσφυγικό αν και υποσχέθηκε ότι δεν σκοπεύει να ακολουθήσει πλέον την πολιτική των ανοικτών συνόρων του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης