Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης (Κύπρος): Απαράδεκτη η δήλωση Akinci για λύση δύο κρατών - Έτοιμος για νέες διαπραγματεύσεις

Αναστασιάδης (Κύπρος): Απαράδεκτη η δήλωση Akinci για λύση δύο κρατών - Έτοιμος για νέες διαπραγματεύσεις
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί εκείνους, των οποίων τις περιουσίες κατακρατά 
Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τις αναφορές του Τουρκοκύπριου ηγέτη Mustafa Akinci, περί λύσης δύο κρατών.
Σε δήλωσή του, ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, ωστόσο κάλεσε τον Akinci να αναλογιστεί «ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί εκείνους, των οποίων τις περιουσίες κατακρατά και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατά».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανά πάσα στιγμή, εφόσον τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις που αναφέρει στο πλαίσιό του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Gutteres .
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα, σε ό,τι αφορά την απαγόρευση της λειτουργίας στον Άγιο Μάμα στην κατεχόμενη Μόρφου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη συγκεκριμένη απόφαση. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης