Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Ο Τrump ζήτησε από το Κογκρέσο 7,85 δισ. δολάρια για τους πληγέντες από τον τυφώνα Harvey

Skynews: Ο Τrump ζήτησε από το Κογκρέσο 7,85 δισ. δολάρια για τους πληγέντες από τον τυφώνα Harvey
Και νέα επίσκεψη του Donald Trump στις πληγείσες περιοχές
O αμερικανός πρόεδρος,Donald Trump, ζήτησε από το Κογκρέσο μία αρχική δόση, ύψους 7,85 δισ. δολ. για την ανακούφιση των πληγέντων από τον τυφώνα Harvey, γράφει το Skynews.
Tο αίτημά του έγινε πριν τη δεύτερη επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές, όπου θα μεταβεί στο Χιούστον και τη Λιουζιάνα.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου Mick Mulvaney "αυτό το αίτημα έχει να κάνει με τη δέσμευση του προέδρου για την αποκατάσταση στις πληγείσες περιοχές και μελλοντικά αιτήματα θα έχουν να κάνουν με μακροπρόθεσμες ανάγκες".
Αυτά θα γίνονται σταδιακά, καθώς θα διαπιστώνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια οι συνέπειες της φυσικής καταστροφής.
Ο Harvey ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε το Τέξας εδώ και μισό αιώνα, επηρεάζοντας με τις σφοδρές βροχοπτώσεις μία περιοχή 480 χιλιομέτρων από τις ακτές της πολιτείας.
Εκφράζονται φόβοι ότι 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 1 εκατ. έχει εκτοπιστεί.
Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι διέσωσε 3.000 ανθρώπους μόνο τις τελευταίες 48 ώρες, ενώ πάνω από 150 χιλιάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει μόνο στην κοινότητα του Τέξας.
Πάνω από 46 χιλιάδες Τεξανοί είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, ενώ 9.000 σπίτια δεν είναι πλέον κατοικήσιμα.
Άλλες 20 χιλιάδες σπίτια παραμένουν πλημμυρισμένα στο Χιούστον και οι αρχές έχουν ζητήσει από τους ένοικους να τα εκκενώσουν, καθώς θέτουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να μην επεκταθούν οι πλημμύρες στο κέντρο της πόλης.
Ανατινάχθηκαν επίσης δύο τρέιλερ σε ασταθή συγκροτήματα σε εργοστάσιο χημικών στο Χιούστον, ενώ εκρήξεις αναμένονται και σε άλλα φορτηγά που έχουν επίσης χημικά.
Στο μεταξύ ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbot διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι δεν θα ξεμείνουν από πετρέλαιο, χάρη σε έναν αγωγό που συνήθως προμηθεύει την Οκλαχόμα, διαψεύδοντας έτσι τις αναφορές για ελλείψεις καυσίμων που προκάλεσαν πανικό.
Ο Abbot είπε επίσης ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να βγει το Τέξας από αυτή την καταστροφή, παρά τους ισχυρισμούς του Trump για γρήγορη αποκατάσταση.
Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τη σύζυγό του Melania που τον συνόδευσε στο ταξίδι του στο Τέξας, επειδή είναι τόσο αφοσιωμένη στις προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων και βοηθάει πάρα πολύ.
Η ίδια ευχαρίστησε από την πλευρά της τους εθελοντές για τη συγκλονιστική προσπάθεια που κάνουν.
Προανήγγειλε και ότι θα τους επισκεφτεί αύριο και τους ζήτησε να είναι δυνατοί και όλα θα πάνε καλά.
Ο Trump που κήρυξε την Κυριακή 3/9 ως μέρα εθνικής προσευχής για την καταστροφή, ανέφερε ότι δεν της το είπε αυτό και την ευχαρίστησε ξανά γιατί είναι τόσο αφοσιωμένη και έχει κάνει πολλή δουλειά για ό,τι συνέβη στο Τέξας και τις γειτονικές περιοχές.
Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ έστειλε επίσης μήνυμα στον Αμερικάνο πρόεδρο, λέγοντας πόσο λυπημένη είναι για την τραγωδία.
"Είμαι βαθιά λυπημένη για την απώλεια ζωών και για την καταστροφή και ο πρίγκιπας Φίλιππος σας στέλνει επίσης τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τα θύματα, γι αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και για εκείνους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.
Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους".

www.bankingnews.gr


Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους"

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης